Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, exclus din PPDD. Partidul lui Diaconescu i-ar putea cere să plătească suma pretinsă celor ce demisionează

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată, marţi, de către liderii formaţiunii la nivel central, Solomon anunţând că va rămâne independent.

892 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, exclus din PPDD. Partidul lui Diaconescu i-ar putea cere să plătească suma pretinsă celor ce demisionează

Antonie Solomon (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

PPDD i-ar putea cere lui Antonie Solomon, exclus din formaţiune, să plătească aceeaşi sumă pe care partidul o pretinde celor care demisionează, presa relatând că aceasta s-ar ridica la două milioane de euro.

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a declarat, marţi, în legătură cu excluderea lui Antonie Solomon din formaţiune, că în convenţia încheiată cu partidul există o prevedere potrivit căreia persoana exclusă urmează să plătească aceeaşi sumă ca în cazul demisiei.

Neagu a precizat că PPDD urmează să decidă dacă îi va cere lui Solomon această sumă sau nu.

Senatorul Antonie Solomon a fost exclus din PP-DD pentru abateri grave de la prevederile Statului partidului. Neagu a precizat că decizia a fost luată, luni seară, de către Biroul Naţional de Coordonare al PPDD  şi că, pentru îndeplinirea procedurilor specifice aferente excluderii din partid a acestuia, secretariatul general va comunica hotărârea organizaţiei Dolj, liderului Grupului PPDD din Senat precum şi persoanei în cauză în scris în termen de cinci zile.

"Este vorba de o serie de acţiuni, atitudini, fapte ale persoanei în cauză care s-au desfăşurat după ce a fost depusă candidatura PPDD atât în cadrul organizaţiei judeţene Dolj, pe care o reprezintă, cât şi în cadrul Grupului nostru parlamentar. (…) Este vorba despre acţiunile şi atitudinile persoanei în cauză, despre poziţiile pe care le-a avut atât pe timpul campaniei electorale faţă de organizaţia judeţeană Dolj cât şi de intervalul de timp de la depunerea jurământului ca senator până la data excluderii, 21 ianuarie", a arătat secretarul general al PPDD.

Acesta a adăugat că în convenţia încheiată cu partidul este prevăzută o clauză care prevede că în cazul excluderii unei persoanei acesta urmează să plătească exact aceeaşi sumă de bani ca în cazul demisiei. "Este prematur să ne pronunţăm dacă acea clauză va fi activată. Vom avea în vedere şi poziţia ulterioară a domnului Solomon, dacă va vacanta postul de senator. Va fi interesant să urmărim dacă va trece la alt partid", a adăugat Liviu Neagu.

Presa a relatat că parlamentarii PPDD au semnat un acord cu formaţiunea în care se angajează să plătească două milioane de euro daune către partidul care i-a promovat şi să-şi piardă locul în legislativ dacă dezertează la o altă formaţiune.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată, marţi, de către liderii formaţiunii la nivel central, Solomon anunţând că va rămâne independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici