Fostul secretar de stat Achim Irimescu ar putea prelua Ministerul Agriculturii - surse

Fostul secretar de stat Achim Irimescu, actual ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles, ar putea prelua Ministerul Agriculturii în noul Cabinet condus de premierul desemnat Dacian Cioloş, potrivit unor surse politice, după refuzul lui Mihail Dumitru.

1877 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar de stat Achim Irimescu ar putea prelua Ministerul Agriculturii - surse

Fostul secretar de stat Achim Irimescu ar putea prelua Ministerul Agriculturii - surse (Imagine: Alexandru Hojda / Arhiva Mediafax Foto)

Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între 2012 şi 2014, devenind ulterior ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României de la Bruxelles şi şef al departamentului de agricultură.

Numele lui Irimescu este vehiculat în acest moment după ce fostul ministrul al Agriculturii, Mihail Dumitru, ar fi refuzat propunerea de a reveni la şefia instituţiei. Dumitru este în prezent director general adjunct la DG AGRI în cadrul Comisiei Europene.

Potrivit unor surse politice, Dacian Cioloş ar fi discutat în ultima perioadă cu mai mulţi specialişti români care lucrează în prezent în structuri ale Comisiei Europene pentru a prelua funcţii în Cabinetul pe care îl formează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici