Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura va fi audiat din nou, marţi, în Comisia de control al SRI

Comisia parlamentară de control al SRI reia, marţi, audierea lui Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, temele audierii fiind legate de relaţiile dintre unii judecători şi ofiţeri SRI şi de modul în care se emiteau mandatele de ascultare a convorbirilor pe siguranţă naţională.

370 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura va fi audiat din nou, marţi, în Comisia de control al SRI

Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura va fi audiat din nou, marţi, în Comisia de control al SRI

Ovidiu Puţura a fost audiat prima dată pe 18 octombrie, imediat după Daniel Dragomir, aflat pentru a treia oară în faţa Comisiei parlamentare de control al SRI. Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a susţinut, miercuri, că fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, face parte din lista celor 65 de persoane care pot proba afirmaţiile sale.

Din cauza condamnării sale, Puţura a fost adus la comisie sub escortă. Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a relatat că fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei a declarat, în timpul audierii sale în comisie, că majoritatea miniştrilor au avut convorbirile interceptate pe mandate de siguranţă.

”Ce ne-a şocat a fost că, atâta timp cât s-a ocupat în Ministerul Justiţiei de aceste informaţii, în calitate de şef al structurii de securitate, în perioada 2012-2016, majoritatea miniştrilor au fost interceptaţi cu mandate de siguranţă naţională, iar din Parlament domnia sa a numit un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai vocali de la fiecare partid. Sunt afirmaţii ale domniei sale, rămâne să vedem dacă se confirmă”, a declarat Claudiu Manda, adăugând apoi că declaraţiile trebuie coroborate cu documente de la SRI.

Puţura ar fi confirmat că numărul mandatelor de interceptare cerute din considerente de siguranţă naţională a fost foarte mare. ”A spus că, din informaţiile pe care le are, sunt în jur de 2.500 de mandate anual de ascultare pe siguranţă naţională”, a spus Manda.

De asemenea, Comisia trebuie să stabilească, în şedinţa de marţi, când vor fi audiaţi fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici