Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat după ce a scris şase cărţi

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat, după ce a ispăşit patru ani şi o lună din cei şapte ani de închisoare şi a scris şase cărţi după gratii, a decis, vineri, Tribunalul Dâmboviţa.

4147 afișări
Imaginea articolului Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat după ce a scris şase cărţi

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat după ce a scris şase cărţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Instanţa de la Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, ca nefondată contestaţia formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale dată de Judecătoria Găeşti, care a decis, în noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Cătălin Voicu.

Comisia Penitenciarului Găeşti este cea care a recomandat eliberarea condiţionată a fostului senator. Cătălin Voicu a scris în închisoare şase cărţi în baza cărora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.

Alte 116 zile le-a obţinut la eliberare ca urmare a muncii prestate în penitenciar, iar la perioada de detenţie se adaugă şi peste un an în care fostul senator a stat în arest.

În faţa instanţei, Cătălin Voicu a vorbit, vineri, despre cărţile scrise în penitenciar, susţinând că acestea au un clar caracter ştiinţific. ''Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele ştiinţifice'', a spus Cătălin Voicu.

Fostul senator a fost condamnat în 2013 la şapte ani de închisoare, fiind acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni la magistraţi, prin intermediul fostului judecător Florin Costiniu, pentru a obţine decizii favorabile în unele dosare penale. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici