Fostul trezorier PD: Afirmaţiile lui SR Stănescu cu privire la un transfer în conturile Alianţei DA trebuie verificate. Dacă nu se confirmă, să plătească

Fostul trezorier al PD Gheorghe Albu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că afirmaţiile senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu cu privire la un transfer de 7 milioane de dolari în conturile Alianţei DA în 2004 trebuie verificate, dar, dacă nu se confirmă, acesta va trebui să plătească.

412 afișări
Imaginea articolului Fostul trezorier PD: Afirmaţiile lui SR Stănescu cu privire la un transfer în conturile Alianţei DA trebuie verificate. Dacă nu se confirmă, să plătească

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Albu a fost întrebat dacă în perioada campaniei din 2004 are cunoştinţă despre un transfer precum cel reclamat de Sorin Roşca Stănescu.

"Afirmaţiile sunt foarte grave şi ele trebuie verificate, cineva trebuie să plătească pentru asta. Dacă nu e adevărat, cine a lansat-o, dacă e adevărat, cine a greşit. Cineva trebuie să plătească şi nu se pot lăsa lucrurile aşa (...) Nu numai că nu am semnat, nici nu am văzut-o, nici nu am auzit, nici nu ştiu (despre un transfer de 7 milioane de dolari în conturile Alianţei DA - n.r.). Şi, slavă Domnului, le-am văzut pe toate. Mi-amintesc că am terminat campania aia, mi se pare, şi cu nişte datorii", a susţinut Albu.

El a precizat că în urma campaniei din 2004 a fost realizat un control al Curţii de Conturi, care a verificat tranzacţiile şi extrasele de cont, şi "a constatat că totul e în regulă".

Gheorghe Albu a precizat că în 2004 era trezorier al Alianţei DA împreună cu Mihai Voicu, care era desemnat din partea PNL, şi doar cei doi trezorieri puteau avea cunoştinţă despre sumele transferate în conturile Alianţei DA.

Şi fostul lider al PNL Theodor Stolojan, în prezent eurodeputat PDL, a precizat că, în noiembrie 2004, când susţine Roşca Stănescu că Alianţa DA ar fi beneficiat de finanţări suspecte, în funcţia de preşedinte al PNL era delegat Călin Popescu Tăriceanu, iar mandatarul financiar era Mihai Voicu.

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat în 2004 de finanţări ilegale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici