Frunda: ANI nu a fost slăbită, am adus-o în albia constituţională

Preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, Gyorgy Frunda, a declarat, marţi, că ANI nu a fost slăbită, ci au fost scoase puterile jurisdicţionale pe care le-a interzis CC şi am făcut ceea ce este înscris în definiţia ei, o autoritate administrativă autonomă.

21 afișări
Imaginea articolului Frunda: ANI nu a fost slăbită, am adus-o în albia constituţională

Frunda: ANI nu a fost slăbită, am adus-o în albia constituţională (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cu toată răspunderea susţin că ANI nu a fost slăbită, nu are puteri mai puţine decât a avut. Am adus-o în albia constituţională. Am scos puterile jurisdicţionale pe care le-a interzis CC şi am făcut ceea ce este înscris în definiţia ei, o autoritate administrativă autonomă. Autoritate administrativă autonomă care atunci când, pe baza verificărilor pe care le efectuează, ajunge la concluzia dobândirii averii ilegale sau la fraude sau la evaziune, sesizează după care instituţiile competente, fie Parchetul, fie DNA, fie Agenţia de Administraţiei financiară, fie direcţiile financiare, fie Garda Financiară, care fac verificările legale şi se duce în instanţa de judecată. Rămâne o autoritate. Cu toată răspunderea spun că declaraţiile noastre publice şi confidenţiale sunt cele mai cuprinzătoare, cele mai largi din toată Europa", a declarat Gyorgy Frunda.

Comisiile de specialitate din Senat au respins, marţi, mai multe solicitări ale preşedintelui Traian Băsescu din cererea de reexaminare a Legii ANI, printre care reînfiinţarea unor comisii de cercetare a averilor prevăzute în Legea nr. 115/1996, fapt ce a generat plecarea din sală a şefilor ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici