Frunzăverde: PDL este un melanj penibil, mă voi opune schimbării denumirii PD

Europarlamentarul PD Sorin Frunzăverde declară, citat de "Adevărul" în ediţia de miercuri, că Partidul Democrat Liberal reprezintă "un melanj penibil" ideologic, precizând că el se va opune "total" renunţării la marca PD şi introducerii cuvântului "liberal" în titulatura noului partid.

1 afișare
Imaginea articolului Frunzăverde: PDL este un melanj penibil, mă voi opune schimbării denumirii PD

Frunzăverde: PDL este un melanj penibil, mă voi opune schimbării denumirii PD

"PDL nu înseamnă nicio doctrină", declară Sorin Frunzăverde. El "se va opune total" miercuri renunţării la marca PD şi introducerii cuvântului "liberal" în titulatura noului partid.

"Statutul PD nu permite decât fuziuni prin absorbţie, iar partidul trebuie să rămână cu această denumire. Orice fuziune este binevenită, dar PD are o identitate a lui, care nu poate fi alterată. PD nu înseamnă Modrogan, ci sute de mii de membri", declară el.

"Noi nu suntem liberali", mai spune Frunzăverde, membru PD din 1990. El consideră, conform cotidianului citat, că sintagma "democrat liberal" este nepotrivită, deoarece PD are o doctrină de centru-dreapta şi nu are nimic comun cu liberalismul.

Potrivit ziarului "Adevărul", Frunzăverde nu vede cum noul partid ar putea să facă parte din grupul PPE din PE, cu un "melanj penibil" ideologic. "Este inadmisibil să ne gândim la asemenea practici. Este vorba de principii. Numele partidului este foarte important", declară Sorin Frunzăverde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici