Fuia: PDL are nevoie de un drum înainte, cu bătaie lungă, adică Mihai Răzvan Ungureanu şi dreapta

Ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia, consideră că, după alegerile din noiembrie, PDL are nevoie de un nou proiect, pe termen lung, precizând că Mihai Răzvan Ungureanu este un factor-cheie în acest caz şi că USL a ajuns la guvernare "din trădare şi oportunism".

213 afișări
Imaginea articolului Fuia: PDL are nevoie de un drum înainte, cu bătaie lungă, adică Mihai Răzvan Ungureanu şi dreapta

Stelian Fuia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"PDL are nevoie de un drum înainte, cu bătaie lungă, asta înseamnă Mihai Răzvan Ungureanu şi dreapta", susţine Fuia, adăugând că Partidul Democrat-Liberal "are nevoie de un nou proiect, cu bătaie pe termen lung, după noiembrie, care să aducă şi unitate internă şi un drum înainte clar".

Într-o declaraţie remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, deputatul democrat-liberal mai susţine că USL a ajuns la guvernare "pe o întâmplare politică din trădare şi oportunism, nu pe un proiect economic de mers înainte pentru români", adăugând că membrii Uniunii Social-Liberale "nu sunt pregătiţi, nu ştiu să gestioneze economia şi, mai ales, nu vor face niciodată sacrificiile electorale pe care le-a făcut PDL pentru a ţine stabilitatea economică".

"O energie nouă poate veni în mod egal şi din afara partidului, şi de la baza partidului, într-un proiect politic care să ţintească pe termen lung. Realitatea este că orice idee politică bună are nevoie de organizare, iar infrastructura organizatorică a PDL poate pune în circulaţie idei noi care să bată dincolo de alegeri, spre electoratul de centru-dreapta care a înţeles cel mai bine măsurile de stabilizare economică din 2010-2011", mai susţine Stelian Fuia.

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu nu a dorit, miercuri, la prezentarea bilanţului guvernării, să îşi prezinte planurile politice de viitor, limitându-se doar la a declara că va lupta pentru o clasă politică alcătuită din oameni care nu îşi ascund mediocritatea, dar şi care se dedică binelui public.

"În ceea ce priveşte activitatea de viitor, veţi afla la momentul potrivit. Continui să cred că această ţară are nevoie de lucruri mai bune, de o clasă politică profesională, competentă, care să se poată referi cu optim de tehnicitate la fiecare problemă care grevează situaţia României. Cred într-o clasă politică alcătuită din oameni care nu îşi ascund mediocritatea, nici educaţia precară. Cred într-o clasă politică alcătuită din oameni care ştiu să se dedice binelui public", a spus Ungureanu.

El a arătat că va lupta pentru aceste obiective, indiferent unde va fi şi ce va face.

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să se înscrie în PDL, că, dacă acesta va dori, "va fi primit cu braţele deschise în PDL".

"Va face ce va dori domnia sa. O astfel de posibilitate o simte dânsul. Când îşi va exprima punctul de vedere, noi vom lua o decizie. Eu cred că, dacă va dori, dânsul îşi va face analizele, va fi primit cu braţele deschise în PDL", a precizat Blaga.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că până în prezent nu a fost discutată în PDL posibilitatea înscrierii în acest partid a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, tot sâmbătă, că dacă fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu va dori să se alăture PDL, atunci acesta "va fi foarte bine primit".

"Aşa cum îl cunosc, sunt convinsă că în primul rând domnia-sa trebuie să-şi stabilească obiectivele pentru cariera dumnealui pentru viitor. Nu este deocamdată membru al PDL, dar, dacă va dori să se alăture echipei, sunt convinsă că va fi foarte bine primit. Nu pot să vorbesc în numele dumnealui", a spus Sulfina Barbu, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici