Funar a depus plângere la DNA împotriva unor funcţionari ai Guvernului şi INS

Senatorul PRM Gheorghe Funar a depus o plângere penală la DNA împotriva unor funcţionari ai Guvernului şi ai Institutului Naţional de Statisitică (INS) pe care îi acuză de săvârşirea mai multor infracţiuni care au ca scop fraudarea alegerilor europarlamentare.

1 afișare
Imaginea articolului Funar a depus plângere la DNA împotriva unor funcţionari ai Guvernului şi INS

Funar a depus plângere la DNA împotriva unor funcţionari ai Guvernului şi INS

Funar a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că angajaţii respectivi se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu în formă calificată, dare de mită, primire de foloase necuvenite, trafic de influenţă şi tentativă de fraudare a alegerilor pentru Parlamentul European.

"Am solicitat cercetarea unor angajaţi de la INS şi de la Guvernul României care se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni. Am descris în plângerea penală ce s-a întâmplat. S-a pus la cale fraudarea rezultatului alegerilor europarlamentare. Nu s-a respectat legea nici în 2004, nici la referendumul din 19 mai şi nici acum", susţine senatorul PRM.

El susţine că Autoritatea Electorală Permanentă este cea care achiziţionează, prin licitaţie publică, programul de calculator, pe care îl pune la dispoziţia Biroului Electoral Central, nu INS.

"Cei de la INS au pregătit şi fraudarea primelor alegeri europarlamentare. Cei de la Autoritatea Electorală Permanentă au solicitat Guvernului să le dea banii pentru organizarea licitaţiei. De la Guvern, secretarul de stat de la Ministerul Finanţelor, Doina Dascălu, a refuzat să aloce banii", a spus Funar.

În opinia acestuia, de fraudarea alegerilor europarlamentare ar fi interesată CIA, pentru a împiedica accederea PRM în Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici