Funar a reclamat UDMR la BEC că a împărţit alegătorilor vitamina C expirată

Reprezentantul PRM în Biroul Electoral Central, Gheorghe Funar, a reclamat UDMR la BEC că a distribuit vitamina C expirată cetăţenilor în campania electorală pentru desemnarea membrilor din România pentru Parlamentul European.

4 afișări
Imaginea articolului Funar a reclamat UDMR la BEC că a împărţit alegătorilor vitamina C expirată

Funar a reclamat UDMR la BEC că a împărţit alegătorilor vitamina C expirată

Funar a depus, în accest sens, o întâmpinare prin care cere ca Biroul Electoral Central să sesizeze Parchetul „în legătură cu infracţiunile săvârşite de către membrii UDMR” care au distribuit alegătorilor din judeţele Caraş Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Alba,
Hunedoara, Mureş, Covasna, Harghita, Braşov şi Sibiu, vitamina C cu termenul de valabilitate expirat, pe ambalajul cărora se menţiona că sunt recomandate de către candidaţii UDMR la Parlamentul European.

Pe de altă parte, Funar cere BEC să sesizeze ministrul Sănătăţii „în legătură cu încălcarea de către UDMR a legislaţiei în domeniul producerii şi distribuirii medicamentelor”.

„În campania electorală, în judeţele menţionate mai sus, membrii UDMR au distribuit pe stradă, în pieţe publice, la spectacole, în pieţele agro-alimentare, la nunţi, botezuri şi înmormântări, cantităţi uriaşe de medicamente, cu termenul de expirare depăşit. Pe ambalajele medicamentelor scrie: «Pentru o viaţă sănătoasă şi un sistem imunitar mai puternic, consumaţi o tabletă pe zi. Recomandate de candidaţii UDMR la Parlamentul European. UDMR plin de vitamine»”, se arată în documentul menţionat.

La întâmpinarea adresată Biroului Electoral Central, reprezentantul PRM a anexat, „pentru informarea corectă” a membrilor BEC, „copii după ambalajele folosite pentru distribuirea vitaminei C, din care rezultă că aceasta a expirat în luna octombrie 2007”.

În opinia liderului senatorilor UDMR, faptele săvârşite de către membrii UDMR încalcă prevederile legale.

„Ca atare, se impune sesizarea Parchetului, pentru a fi descoperiţi autorii acestor infracţiuni, felurile de medicamente distribuite şi depistate persoanele care s-au îmbolnăvit în urma consumării de medicamente expirate, distribuite şi recomandate de către candidaţii UDMR la Parlamentul European”, a opinat Gheorghe Funar.

„În opinia mea, plângerea la Parchet trebuie făcută împotriva celor 45 de candidaţi de pe lista UDMR”, a mai precizat liderul senatorilor PRM în documentul adresat BEC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici