Funar: Ambasadorul SUA trebuia expulzat şi declarat persona non grata

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, consideră că Guvernul României ar fi trebuit să îl expulzeze pe ambasadorul SUA, Nicholas F. Taubman, şi să-l declare persona non grata pentru declaraţiile făcute.

2 afișări
Imaginea articolului Funar: Ambasadorul SUA trebuia expulzat şi declarat persona non grata

Funar: Ambasadorul SUA trebuia expulzat şi declarat persona non grata

"Se pare că ambasadorul SUA la Bucureşti a confundat România cu o colonie americană de pe alte continente şi şi-a permis, sau nu ştie pe ce lume trăieşte, să se amestece în treburile interne ale României şi să critice textul unor legi votate în Parlament”, a declarat Funar, vineri, într-o conferinţă de presă.

El l-a numit pe diplomatul american "negustor priceput de bujii şi piese de schimb la maşini”.

Senatorul PRM s-a declarat convins că niciun ambasador străin la Washington nu-şi permite să procedeze astfel şi să critice Parlamentul american pentru actele normative pe care le adoptă ori le modifică.

„În mod normal, premierul Tăriceanu la un asemenea amestec grav în treburile interne ale României trebuia să convoace Guvernul de îndată şi să decidă expulzarea ambasadorului american din România, să-l declare persona non grata, să-l împacheteze şi să-l pună în avion cu direcţia Washington. Nu au făcut-o. Sunt oameni fără coloană vertebrală şi fără demnitate”, a spus Funar, care a adăugat că americanii au constatat că România are "conducători de paie" şi îşi permit să îi sfideze în fel şi chip.

"Americanii au provocat un război diplomatic şi trebuie să suporte consecinţele şi să-şi retragă ambasadorul. Dar sunt convins că nimeni dintre autorităţile române nu-l vor informa pe preşedintele american despre această gafă diplomatică şi să-i ceară să-şi retragă ambasadorul”, a mai spus senatorul PRM, care a fost de părere că "Nicholas F. Taubman a căutat să-l sprijine pe preşedintele Traian Băsescu şi să dea în Parlamentul României".

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat joi, că propunerile de amendamente pentru Codul penal şi Codul de procedură penală „sunt destul de îngrijorătoare, pentru români şi pentru prieteni ai României”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici