Funar (PRM): Niciun funcţionar să nu câştige salariu mai mare decât preşedintele României

Senatorul PRM Gheorghe Funar propune o lege care prevede ca nicio persoană plătită din bani publici să nu poată avea un salariu lunar sau anual mai mare decât preşedintele României.

1 afișare
Imaginea articolului Funar (PRM): Niciun funcţionar să nu câştige salariu mai mare decât preşedintele României

Funar (PRM): Niciun funcţionar să nu câştige salariu mai mare decât preşedintele României

Funar a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că i se pare nefiresc să existe directori de regii sau agenţii care să câştige mai mult decât şeful statului.

„S-a ajuns ca mulţi angajaţi plătiţi din bani publici să beneficieze de câştiguri brute pe lună mai mari de 2-15 ori sau chiar mai mult decât preşedintele României”, a spus Funar.

El a acuzat faptul că directorii de regii naţionale şi societăţi comerciale cu capital integral de stat, directori de regii autonome subordonate consiliilor locale şi judeţene, sau de agenţii naţionale, precum şi numeroşi judecători sau procurori, angajaţi din Poliţie, Armată, Jandarmerie, diverse servicii secrete, până la directori de penitenciare, au câştiguri lunare şi la nivel de an mai mari decât preşedintele, premierul şi parlamentarii.

"În mod normal ar trebui ca alţii care sunt plătiţi din bani publici să înregistreze venituri pe lună mai mici decât ale şefului statului. El este singurul ales uninominal, are responsabilităţi uriaşe prin Constituţie, este monitorizat zi şi noapte. Dar sunt mulţi alţii care au câştiguri mult mai mari decât preşedintele României. Este un lucru nefiresc”, a afirmat Funar, care a dat exemplul unui director de penitenciar care câştigă 20.000 de lei pe lună, iar dacă râmâne în pensie primeşte 80% din salariu, „adică vreo 16.000 de lei”.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici