Funeriu: Mă simt stingher când aud sintagma "Reforma lui Funeriu"

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, la o dezbatere, că se simte stingher atunci când aude sintagma "reforma lui Daniel Funeriu", arătând că întotdeauna a fost alergic la cuvântul reformă şi că nu este vorba de reforma lui.

621 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Mă simt stingher când aud sintagma "Reforma lui Funeriu"

Funeriu: Mă simt stingher când aud sintagma "Reforma lui Funeriu" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Mă simt destul de stigher atunci când aud sintagma «reforma lui Daniel Funeriu» din două motive: am fost totdeauna alergic la cuvântul reformă, nu a fost ministru care să nu fi început cu reforma şi să o fi făcut (...) de aceea utilizarea cuvântului reformă ne duce cu gândul la un eşec. Aş vorbi de faptul că ceea ce trebuie să facem este schimbarea profundă a sistemului. Să punem energiile în mişcare", a afirmat Funeriu.

El a mai spus că nu e reforma lui Daniel Funeriu, arătând că a venit la minister cu proiectul Comisiei prezidenţiale, condusă de Mircea Miclea, al cărei membru era. "Să ştiţi că nu este reforma mea. (...) Nu am ajuns la minister cu tolba goală, aveam în tolbă un proiect al Comisiei prezidenţiale făcută de domul Miclea", a mai spus Funeriu.

El a făcut aceste afirmaţii la o dezbatere privind reforma educaţiei, organizată de Institutul de Studii Populare, moderată de Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica l-a prezentat pe Daniel Funeriu drept "actorul principal al reformei din educaţie" şi a spus că ceea ce face Daniel Funeriu este o "încercare de reformare profundă a sistemului educaţiei".

"Nu ştiu dacă va rămâne în istorie ca Spiru Haret sau Constantin Angelescu, dar sunt provocări mari cărora trebuie să le facă faţă Daniel Funeriu. Puţini oameni politici în România au făcut dovada acestui curaj. El a identificat răul la rădăcină şi şi-a propus să taie răul de la rădăcină", a spus Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici