Gabriel Oprea, avizat favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării

Gabriel Oprea a primit, marţi, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, din partea comisiilor parlamentare de apărare.

23 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea, avizat favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării

Gabriel Oprea, avizat favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Oprea a fost avizat pentru portofoliul Apărării cu 20 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Parlamentarii PDL, UDMR, cei independenţi, dar şi cei aparţinând PSD au votat în favoarea avizării a candidaturii lui Oprea pentru funcţia de ministru al Apărării.

Împotriva avizării sale au votat doi parlamentari PNL, respectiv George Scutaru şi Mario Oprea, în timp ce Mihăiţă Calimente - tot de la PNL - s-a abţinut.

Oprea le-a vorbit parlamentarilor de experienţa sa în administraţia publică şi centrală şi despre faptul că militarii români reprezintă cel mai bun ambasador al României, dar trebuie să beneficieze de înzestrare pe măsură.

El a subliniat că Armata nu trebuie să rişte să nu-şi poată îndeplini misiunile din cauza unui buget restrictiv şi a pledat pentru alocarea unui buget care să permită o bună înzestrare.

Oprea a răspuns întrebărilor parlamentarilor, precizând că aşteaptă să deţină competenţele de ministru pentru a pune în aplicare viziunea sa despre Armată.

El a subliniat că îşi va da demisia dacă ministerului Apărării nu-i va fi alocat cel puţin 2% din PIB, în condiţiile în care economia României îşi va reveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici