Gabriel Oprea: Chiar credem în interesul naţional. Am creat un brand că mă ţin de cuvânt

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, că mai mulţi parlamentari au aderat la UNPR deoarece este un partid serios, disciplinat, care se ţine de cuvânt şi crede în interesul naţional, arătând că a fost coleg de şcoală sau prieten cu unii dintre aceştia.

580 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: Chiar credem în interesul naţional. Am creat un brand că mă ţin de cuvânt

Gabriel Oprea: Chiar credem în interesul naţional. Am creat un brand că mă ţin de cuvânt (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Suntem un proiect politic serios despre care mulţi spun că este militarizat, în sensul bun al cuvântului.(...) Chiar credem în interesul naţional al României, în stabilitate politică. De aceea vor oamenii la noi. Cu mulţi am fost coleg de şcoală militară, cu doamna Jipa sunt prieten de 20 de ani, mulţi au venit că ştiu că suntem serioşi. Toţi oamenii politici au nevoie de un proiect serios", a afirmat Oprea, întrebat despre cei opt parlamentari PPDD care au aderat joi la UNPR, această înscriere fiind cea mai recentă dintr-un şir de astfel de treceri de la alte partide.

Oprea a mai spus că UNPR este un partid luat de la zero, care este "tot în curte la Kiseleff".

"Dincolo de orice, partidul nostru luat de la zero este tot în curte la Kiseleff, am stat tot timpul în stânga. Suntem un partid de centru-stânga. Chiar ne-am cumpărat sediul pe legea partidelor. Am reunit şi stânga românească", a arătat Gabriel Oprea.

El a spus că, în politică, cei care se ţin de cuvânt "sunt luaţi de proşti", iar el şi-a creat "brandul că se ţine de cuvânt": "În politică, cei care se ţin de cuvânt sunt luaţi de proşti. Eu, după 14 ani în politică, m-am ţinut de cuvânt şi am creat un brand. Probabil, am fost şi eu luat de fraier la început, acum am câştigat un brand că mă ţin de cuvânt".

El a mai spus că şi-a creat un brand şi din faptul că, atunci când îşi asumă o sarcină, o duce la bun sfârşit.

"Da, când iau o sarcină, o duc până la capăt şi mi-am creat acest brand: când iau o sarcină, o duc la bun sfârşit", a adăugat Oprea.

Gabriel Oprea a spus despre Victor Ponta că este un om politic de zece ori mai bun decât el şi că întotdeauna a crezut în "steaua lui".

"Cu Victor Ponta ne cunoaştem de foarte mult timp, am crezut întotdeauna în el, este un om politic de zece ori mai bun decât mine, am crezut întotdeauna în steaua lui şi s-a dovedit că aşa este. Cred că, prin ceea ce face, este un om de care România are nevoie", a mai spus Oprea.

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a spus, vineri, reprezentanţilor organizaţiilor UNPR că PSD îi va trata ca prieteni şi parteneri, că în orice bătălie sunt primii pe care se bazează şi că doreşte ca PSD participe cu UNPR la europarlamentare şi un candidat al formaţiunii să fie parlamentar european.

"Aveţi din partea noastră respect, aveţi din partea noastră dorinţă de colaborare şi cred că, dacă dăm exemplu de capacitate, de dialog şi de unitate pentru restul ţării, cu atât mai mult oamenii vor avea încredere în noi şi oamenii ne vor vota în următoarele bătălii electorale", le-a spus Victor Ponta reprezentanţilor UNPR.

El a arătat că pentru USL a fost extrem de importantă intrarea UNPR şi contribuţia acestei formaţiuni în alegeri, deoarece "este nevoie de echilibru şi de o prezenţă a familiei politice".

"De acum încolo, în orice bătălie, primii pe care mă bazez ca parteneri şi oameni care gândesc la fel ca noi, ca PSD, sunteţi dumneavoastră", a mai arătat Ponta, adăugând că nu întâmplător la cele mai importante proiecte pe care le are în Guvern se bazează pe Gabriel Oprea şi se bazează pe parlamentarii UNPR în momentele dificile.

Ponta a arătat că îşi doreşte ca PSD să participe împreună cu UNPR la alegerile europarlamentare şi ca un candidat membru al Uniunii să fie europarlamentar.

El a mai spus că este nevoie de un nou moment Snagov şi că se bazează pe UNPR pentru a reconstrui pacea după decembrie 2014, arătând că nu crede că cineva poate să facă numai rău pentru România şi că dezbinările şi cearta din ultimii ani au făcut rău ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici