Gabriel Oprea: După o perioadă tulbure, anunţ oficial revenirea în viaţa politică a UNPR

Preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, sâmbătă, revenirea Uniunii în viaţa politică, el afirmând că după o perioadă tulbure prin care a trecut partidul la începutul anului 2016 şi după o serie de evenimente nefericite, formaţiunea e pregătită să revină ” în politica de vârf”.

2147 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: După o perioadă tulbure, anunţ oficial revenirea în viaţa politică a UNPR

Gabriel Oprea: După o perioadă tulbure, anunţ oficial revenirea în viaţa politică a UNPR

”Anunţ oficial revenirea în viaţa politică a Uniunii Naţionale pentru Progresul României. După o perioadă tulbure prin care a trecut partidul la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune cu încredere că suntem pregătiţi să revenim în politica de vârf, acolo unde vedem că este nevoie de noi. E clar că România are nevoie de altceva. UNPR poate să ofere ceea ce a promis încă de la înfiinţare – apărarea interesului României în afară şi echilibru social, politic şi economic în interior”, a declarat Gabriel Oprea.

El a mai spus că, în urmă cu doi ani, UNPR s-a aflat în faţa unui moment ”foarte dificil”.

”Eu personal m-am confruntat cu o situaţie foarte grea, care a condus la decizia mea de a face un pas în lateral. Am demisionat din funcţia de preşedinte pentru a da partidului o şansă în plus într-un an electoral. Am considerat că aşa e corect faţă de partidul pe care l-am fondat”, a adăugat Oprea.

El a mai spus, cu privire la dosarele sale, că este nevinovat şi că are încredere că Justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul de necontestat.

De asemenea, Oprea a făcut un apel către foştii membri ai UNPR să revină în partid.

”Nu am fost perfecţi, dar suntem dispuşi să reparăm greşelile trecutului şi avem dorinţa, puterea şi de3terminarea să construim. Au apărut nobstacole, dar le vom depăşi. (...) În vara anului 2015 eu aveam 32% încredere din partea populaţiei, iar UNPR peste 10% şi peste 500.000 de membri de partid. De când am revenit, zeci de mii de foşti colegi s-au întors în partid. Îi aşteptăm pe toţi să ni se alăture din nou. Noi am adus echilibru în relaţiile dintre instituţiile statului, noi l-am sprijinit pe preşedintele ţării în proiectele de securitate naţională, indiferent de numele lui ori de partidului din care provenea şi am activat cu toată implicarea şi seriozitatea într-un guvern bun, spu n eu, guvernul Ponta. Vedem azi cum arată relaţiile dintre palate, cât s-au deteriorat relaţiile dintre principalele instituţii ale statului şi vedem efectele pe care le are absenţa echilibrului”, a mai spus Gabriel Oprea.

El a prezentat şi obiectivele partidului pentru perioada următoare: ”Obiectivele noastre politice pentru perioada următoare sunt: să fim reprezentaşţi în Parlamentul European, să avem un cuvânt de spus la alegerile prezidenţiale, unde vă asigur că vom susţine candidatul cel mai potrivit pentru România, şi să intrăm în Parlamentul României”.

Gabriel Oprea a făcut declaraţiile după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al UNPR.

În timpul şedinţei, câteva sute de persoane, îmbrăcate cu tricouri roşii inscripţionate cu sigla partidului şi pe care scria ”Interesul naţional”, au scandat ”UNPR” şi ”România”, ei fluturând steaguri tricolore şi steaguri cu sigla partidului.

Gabriel Oprea este judecat în două dosare, unul pentru ucidere din culpă în dosarul în care se investighează decesul poliţistului Bogdan Gigină, iar altul privind cheltuieli nejustificate ale DIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici