Gabriel Oprea, reclamat la ANI de o avocată care cere verificarea averii acestuia. Reacţia ministrului de Interne

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de o avocată care, în numele unui client, cere verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani, ea primind răspuns de la instituţie cu privire la demararea verificărilor.

4466 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea, reclamat la ANI de o avocată care cere verificarea averii acestuia. Reacţia ministrului de Interne

Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

UPDATE - Oprea: Nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus că nu sunt suspiciuni în ce mă priveşte

Ministrul de Interne Gabriel Oprea spune că nu este prima oară când este verificat de ANI şi că nu are niciun dubiu că agenţia va constata o dată în plus că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce îl priveşte.

Gabriel Oprea face această declaraţie după ce o avocată a declarat că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea ministrului, la sesizarea făcută de ea în numele unui client.

"Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcţii de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituţiilor cu atribuţii în verificarea demnitarilor şi, după cum se ştie, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile ţării şi voi face acelaşi lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat şi cu alte ocazii, şi anume că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce mă priveşte", spune Oprea, într-un comunicat.

Totodată, el precizează că respectă dreptul de a depune petiţii şi sesizări, garantat prin Constituţie.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru - Anghel, în numele unui client al acesteia.

Avocata a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut trei sesizări la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urmă primind răspuns în 18 februarie cu privire la faptul că vor fi demarate verificări.

În sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declaraţiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 - 2014.

Totodată, Anghel spune că va sesiza ANAF, după ce inspectorul ANI care se ocupă de caz nu ar fi urmat procedura şi nu s-ar fi adresat Direcţiei de integritate din ANAF.

În sesizările către ANI avocata reclamă mai multe nereguli precum faptul că Oprea nu şi-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie şi salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziţionate şi ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat că clientul în numele căruia a depus sesizările la ANI nu este în vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoană care "are cunoştinţă de aceste abateri" şi, "ca orice bun cetăţean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.

Anghel a mai declarat pentru MEDIAFAX că nu au fost sesizate alte instituţii în afară de ANI privind abaterile reclamate de clientul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici