Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: Filialele judeţene vor trimite propuneri de specialişti pentru funcţiile numite

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că grupul de lucru înfiinţat în şedinţa BPN al partidului se va ocupa cu monitorizarea propunerilor pe care organizaţiile judeţene ale partidului le fac pentru funcţiile numite şi alese, de la funcţii în teritoriu până în Guvern.

267 afișări
Imaginea articolului Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: Filialele judeţene vor trimite propuneri de specialişti pentru funcţiile numite

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: Filialele judeţene vor trimite propuneri de specialişti pentru funcţiile numite

„Se va ocupa cu monitorizarea tuturor propunerilor pe care PSD le poate face pentru funcţii numite, apoi pentru funcţii alese, pentru a nu ajunge în situaţii de avea diverse persoane în funcţii prin instituţii centrale sau locale care nu îndeplinesc condiţiile necesare. În primul rând va exista o bază de date la nivelul PSD prin care să vedem tipul de specialişti pe care îi avem, gradul de specializare astfel încât să ştim până la nivelul cărei funcţii poate să fie propus un om, astfel încât atunci când se pune problema de a avea o instituţie să fie propuşi oameni tehnici, care să muncească acolo, să ştim de unde îi luăm, nu aşa, de pe stradă, cum se întâmpla până acum, adică să profesionalizăm şi numirile care se fac în foarte multe instituţii”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, membru al grupului de lucru înfiinţat pentru „gestiunea resursei umane” a partidului.

Acesta a adăugat că PSD, fiind la guvernare, trebuie să ştie pe ce oameni se poate baza.

„Propunerile făcute pentru membrii grupului de lucru sunt oameni împărţiţi regional astfel încât fiecare are un contact mai aproape de judeţe, nu o singură persoană la Bucureşti, nu se poate face munca aceasta de către un singur om. Se vor face propuneri din fiecare judeţ, vor fi verificate, triate, şi apoi puse în diferite categorii profesionale. Trebuie să avem baza asta de date de specialişti. Partea de resurse umane ar trebui să fie prioritară pentru orice partid care doreşte să guverneze, trebuie să ştii pe ce oameni te bazezi că nu guvernezi doar cu principii şi idei, guvernezi în primul rând prin oamenii care aplică principiile şi ideile. Dacă nu i-ai identificat din timp e mai complicat să îi găseşti în momentul în care îţi trebuie, într-o anumită funcţie, un anumit om”, a precizat Zetea.

PSD a decis, luni, la Parlament, într-o şedinţă a BPN al partidului, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, înfiinţarea unui grup de lucru format din 8 membri, care se va ocupa cu „gestiunea resursei umane” şi monitorizarea îndeplinirii programului de guvernare.

„Am hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestiunea resursei umane din PSD şi analiza periodică a îndeplinirii programului de guvernare, un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă cu evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar dna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic BPN-ul şi pe dna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Membrii grupului sunt Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea şi Codrin Ştefănescu”, a declarat, la finalul şedinţei BPN al PSD, preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici