Gabriela Firea anunţă ca va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei/ Motivul pentru care s-a retras din cursa pentru prezidenţiale

Gabriela Firea a anunţat, marţi, la finalul CEx al PSD, că intenţionează să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, precizând că nu s-a pus problema să îşi retragă candidatura la prezidenţiale pentru a avea susţinerea partidului la Primăria Muncipiului Bucureşti.

1236 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea anunţă ca va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei/ Motivul pentru care s-a retras din cursa pentru prezidenţiale

Gabriela Firea anunţă ca va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

„Noi ne dorim să câştigăm alegerile, nu doar să câştigăm turul doi. Doar românii pot să spună dacă avem şanse. Cu siguranţă voi candida la Primăria Generală a Capitalei. Nu, sunt nicio formă nu s-a pus problema în această manieră – îmi retrag candidatura şi te susţinem la Primăria Capitalei. Uite că m-a convins. Eu singură m-am convins că dacă aţi fi observat că după ce v-aţi anunţat intenţia de a candida şi dacă au o altă opinie colegii, eu nu cred că e în logica firească să faci altceva şi să mergi în contrasensul partidului”, a afirmat Gabriela Firea, la finalul CEx al PSD, unde a fost desemnată Viorica Dăncilă prezidenţiabilul PSD.

Gabriela Firea şi-a retras la şedinţa BPN al PSD că şi-a retras candidatura pentru prezidenţiale.

Viorica Dăncilă a fost validată, marţi, de Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă, au afirmat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au precizat că au fost două voturi împotrivă, tot cel al liderului PSD Olt Paul Stănescu şi al preşedintelui PSD Vaslui Dumitru Buzatu. Şi în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD cei doi social-democraţii au fost singurii care au votat contra Vioricăi Dăncilă ca prezidenţiabil al partidului.

Firea anunţă că s-a retras din cursa pentru prezidenţiale: Nu s-a creat o masă critică de susţinere

Gabriela Firea a anunţat, marţi, că s-a retras din cursa internă pentru alegerea candidatului PSD la prezidenţiale, neavând susţinere. Ea a adăugat că social-democraţii care nu vor face campanie pentru susţinerea Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale se vor plasa în afara partidului.

„Cred şi mi se pare normal făcând parte dintr-un partid democratic în care este liberă exprimarea, am participat la o competiţie preliminară pentru desemnarea candidatuşlui PSD la prezidenţiale, am fost mai mulţi în această cursă, printre care şi eu, am venit în faţa colegilor din Biroul Permanent şi le-am cerut opinia. Având în vedere că în ceea ce mă priveşte nu s-a creat acea masă critică de susţinere, pentru că majoritatea colegilor mei cponsideră că preşedintele partidului trebuie să fie cel care ne reprezintă în această competiţie mi s-a părut nomral ca în faţa colegilor să anunţ că este importantă opinia lor pentru mine şi că mă retrag din această cursă, care oricum avea final aşteptat. Începând de astăzi, la finalul acestei competiţii preliminare, mi se pare corect să punem punct acestei dezbateri şi fiecare coleg să facă campanie şi să susţină candidatul acestei formaţiuni politice. Dacă nu suntem de acord înseamnă că ne plasăm în afara partidului şi nu ne ţine nimeni cu forţa”, a declarat Gabriela Firea, după Comitetul Executiv.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că procentul care va fi stabilit pentru fiecare filială în parte va trebui să fie asumat de întreg partidul.

„În primul rând acest procent care va fi anunţat pentru fiecare organizaţie va trebui să fie asumat de noi şi va trebui să discutăm. Plus atmosfera politică şi evoluţiile politice din această perioadă. În momentul în care asumăm un procent să facem un pas lateral, nu văd de ce nu. Dacă nu răspunde nimeni atunci înseamnă că toţi suntem foarte buni chiar şi atunci când pierdem alegerile. Tocmai din acest motiv am şi anunţat după ce i-am testat pe colegii mei dacă m-ar susţine, de aceea m-am şi retras, pentru că nu vreau să fiu acuzată că stânga românească a pierdut alegerile dintr-un orgoliu. Nu am vrut să fiu acuzată. Nu. Eu ţin la această echipă. Sunt un om solidar, când nu am fost de acord cu ceva am spus. În continuare voi spune ce mă nemulţumesc”, a subliniat Firea.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi, în Comitetul Executiv al partidului, candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Taguri:
firea,
primărie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici