Gabriela Firea, despre buget: „I-am prins cu falsul! Consecinţele le vor suporta toţi românii”

  • Senatorul Gabriela Firea susţine că, după ce analizat bugetul de stat din 2021, a realizat că acesta este construit pe un fundament falsificat.
  • Firea spune că salariul mediu estimat este greşit, ceea ce le permite guvernanţilor să scadă mai multe ajutoare şi venituri ale românilor.
6938 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre buget: „I-am prins cu falsul! Consecinţele le vor suporta toţi românii”

Gabriela Firea

Gabriela Firea anunţă că a descoperit diferenţe de calcul între site-ul ANAF şi proiectul de buget.

„I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecinţele le vor suporta toţi românii. Dovada: întregul buget este construit pe un fundament falsificat, şi anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîţu, acelaşi indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei şi nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minţi premierul Cîţu că salariul mediu va CREŞTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Senatorul PSD mai susţine că greşeala este intenţionată deoarece, în funcţie de salariul mediu, se fac numeroase calcule economice.

„De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt şi alţi indicatori legaţi de valoarea sa! Printre aceştia, ajutorul de deces! Aşadar, Cîţu a scăzut până şi ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu măreşte punctul de pensie, aşa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei”, a precizat Gabriela Firea.

I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecinţele le vor suporta toţi românii....

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 3 martie 2021

Senatorul a mai calculat şi cât reprezintă pensiile din PIB-ul României. Firea a tras concluzia că statul consumă doar 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici