Gabriela Firea, despre primarul general al Capitalei: Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi Cartierul Justiţiei

Gabriela Firea îl acuză pe primarul general al Capitalei Nicuşor Dan că a blocat Cartierul Justiţiei: S-a încăpăţânat să suspende Planurile Urbanistice Zonale de sector. Toate documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a obţinut până la suspendarea PUZ Sector 3 nu au mai fost valabile.

394 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre primarul general al Capitalei: Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi Cartierul Justiţiei

Gabriela Firea, despre primarul general al Capitalei: Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi Cartierul Justiţiei

Gabriela Firea susţine că toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar.

„250 de milioane de dolari se vor pierde şi în loc să avem un complex modern în centrul Bucureştiul rămânem tot cu o groapă insalubră. Nu cred că este vreun bucureştean care să nu cunoască zona Esplanada de pe Bulevardul Unirii, lângă Biblioteca Naţională, peste drum de Tribunalul de la <Junior>. Construcţia a fost abandonată după ’89 şi a devenit o groapă de gunoi în mijlocul oraşului.
Guvernul a aprobat prelungirea perioadei în care poate fi atras avansul de 2,5 milioane de dolari. Banii au fost promişi de către Banca Mondială, prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, încă din anul 2019 pentru ca Ministerul Justiţiei să poată începe lucrările. Cu aceşti bani trebuie plătite studiile geotehnice, exproprierile, planificat şi proiectat managementul proiectului”, susţine fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea spune că visul s-a transformat în coşmar dintr-un motiv simplu: „Nicuşor Dan s-a încăpăţânat să suspende Planurile Urbanistice Zonale de sector. Banii nu au putut fi atraşi până la sfârşitul anului 2021 pentru că toate documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a obţinut până la suspendarea PUZ Sector 3 nu au mai fost valabile”.

Conform acesteia, proiectul de 250 de milioane de euro nu mai are reglementare urbanistică, iar certificatul de urbanism emis la sfârşitul lunii septembrie 2021 obligă Ministerul Justiţiei să obţină un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru Cartierul Justiţiei.

Gabriela Firea susţine că Guvernul României, prin Ministerul de Finanţe, a reuşit să obţină încă un an pentru atragerea avansului şi că, de săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial care să deblocheze proiectul Cartierul Justiţiei.

„Premierul Nicolae Ciucă m-a desemnat să coordonez acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei. Nici o bancă din lume nu va ţine sute de milioane de euro blocate cu anii. România şi Bucureştiul nu trebuie să rateze această şansă de dezvoltare doar pentru mofturile unui personaj care ocupă vremelnic scaunul de primar”, a adăugat Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici