GALERIE FOTO Klaus Iohannis, prins fără mască la Congresul PNL. Preşedintele României, în 2020: „În faţa unei boli, ori eşti precaut, ori eşti prost”

  • Neglijenţa preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, a declanşat un val de ironii împotriva sa.
  • Nu ar fi prima dată: s-a prezentat fără mască şi la discuţiile cu liderii Europei.
  • Pe când era premier, Ludovic Orban a fost surprins fumând într-un spaţiul închis.
2891 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Klaus Iohannis, prins fără mască la Congresul PNL. Preşedintele României, în 2020: „În faţa unei boli, ori eşti precaut, ori eşti prost”

GALERIE FOTO Klaus Iohannis, prins fără mască la Congresul PNL. Preşedintele României, în 2020: „În faţa unei boli, ori eşti precaut, ori eşti prost”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost personaj central la Romexpo, ieri, la Congresul PNL (înainte, în timpul şi după cuvântare - când unul dintre candidaţi, Ludovic Orban, a anunţat că se delimitează de parteneriatul cu preşedintele).

În discursul de dinaintea votului, Iohannis a dat mesaje subtile pentru favoritul Florin Cîţu, apoi a revenit pe scaunul său din sală, omiţând să-şi pună masca, în timp ce era flacant de cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte.

Cumva, ajutat de cei din staff, preşedintele a făcut rost de o mască, după ce s-a căutat degeaba prin buzunarele sacoului.

Neglijenţa primul om în stat a fost taxată de internauţi, care au reclamat ipocrizia autorităţilor, care cer populaţiei să se protejeze pentru a nu răspândi pandemia. Totuşi, principalii oameni în stat au participat la o adunare cu 5.000 de persoane în carea lumea s-a bulucit la cabinele de vot, iar preşedintele n-a purtat mască într-un spaţiu închis, lucru pentru care ar trebui amendat, potrivit legii.

În iunie 2020, Iohannis declara: „Guvernul, autorităţile au făcut tot ce a trebuit şi au luat măsrile corecte... Am văzut că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, care spun că putem să ne relaxăm cu totul şi că nu e nevoie de măsuri şi să vină specialiştii cu dovezi. Nu vă supăraţi, ce doveţi vreţi. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În faţa unei boli ori, eşti precaut, ori eşti prost. Una din două. Tot reiau apelul meu spre protecţie, atenţie şi luat măsuri care ne permit să acţionăm”.

Pe subiectul neputării măştii, preşedintele ţării a fost ironizat inclusiv de Europol, sindicatul poliţitilor.

Pe când era premier şi a fost fotografiat fumând în incinta Guvernului, Ludovic Orban a acceptat să plătească amendă, în valoare 3.000 de lei, pentru nepurtare de mască, dar şi pentru fumat într-un spaţiu închis.

Precedent extern: singurul fără mască între liderii Europei

În iulie 2020, Preşedintele Klaus Iohannis a participat în ultimele patru zile la negocierile dintre statele Uniunii Europene de la Bruxelles pentru pactul istoric de salvare a economiei post-COVID-19. După negocieri dure, România a obţinut, atunci, o sumă importantă, 80 de miliarde de euro.

Însă, mass-media internaţională l-au surprins de mai multe ori pe preşedintele României fără mască, în timp ce dialoga cu alţi lideri europeni care toţi purtau masca de protecţie pentru a evita răspândirea COVID-19.

În mai multe fotografii, Klaus Iohannis apare, în interior, la discuţii cu omologii săi fără a purta nicio mască de protecţie, asta în condiţiile în care Angela Merkel şi Emmanuel Macron au purtat aproape tot timpul masca de protecţie pe faţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici