Gândul Live - Ediţie specială cu premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu

Premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, vor fi invitaţii ediţiei speciale Gândul LIVE, care va avea loc luni dimineaţă, de la ora 11:00. Ei vor răspunde întrebărilor jurnaliştilor Claudiu Pândaru, director editorial Mediafax Group, şi Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

970 afișări
Imaginea articolului Gândul Live - Ediţie specială cu premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu

Victor Ponta, Florin Georgescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Printre temele ediţiei speciale Gândul LIVE se numără referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ultimele evoluţii de pe scena politică, dar şi situaţia economică a României.

Victor Ponta, despre TVA: A fost o discuţie în cadrul Ministerului de Finanţe, cu partenerii noştri internaţionali. Din punctul nostru de vedere trebuie să intre cât mai rapid în vigoare, dar trebuie să discutăm cu partenerii noştri. Se va aplica la 92% dintre firme şi numai în măsura în care toate operaţiunile se fac în sistemul bancar.

Florin Georgescu: Această măsură are multe avantaje, dispar mecanismele de rambursare fictivă.

Victor Ponta: Prin acest tip de măsură aceste rambursări fictive vor dispărea.

Florin Georgescu: Probabil va fi o ordonanţă simplă.

Victor Ponta, despre CAS: Şomajul este o problemă uriaşă. Această măsură a venit în urma discuţiilor la nivel european. Vrem să fim printre primele ţări care se mişcă concret în această direcţie. Pentru cei pe care îi angajaţi din rândul şomerilor un an de zile nu plătiţi CAS cu condiţia să îi mai ţineţi un an.

Florin Georgescu: Nu avem în plan dublarea taxei pe viciu, în 2013.

Florin Georgescu: Creşterea cursului este un lucru care îngrijorează pe oricine. A intervenit această tensiune, acest climat mai activ în domeniul intern. Zicem noi că în câteva zile se va calma.

Victor Ponta: Când un preşedinte suspendat şi grupul din jurul său transmite că e lovitură de stat, că sunt tancuri pe străzi, aceste influenţe s-au reflectat în evoluţia cursului.

Victor Ponta: Nu va fi niciun impozit mai mare de 16%. Dacă reuşim, ne ducem cu 12% şi cu 8%. E un fel de deducere socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici