Gândul: Orban respinge şi a doua încercare a lui Tăriceanu de a-l face să demisioneze

Noua tentativă a premierului Călin Popescu-Tăriceanu de a-l convinge pe Ludovic Orban să demisioneze a eşuat, informează Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Orban respinge şi a doua încercare a lui Tăriceanu de a-l face să demisioneze

Gândul: Orban respinge şi a doua încercare a lui Tăriceanu de a-l face să demisioneze

Joi seara, Tăriceanu a chemat la Guvern câţiva dintre vicepreşedinţii care se mai află în Bucureşti, pe secretarul general Dan Motreanu şi pe împricinat. Orban a venit cu întârziere şi premierul l-a luat prin învăluire. L-a întrebat încă o dată dacă e vinovat cu ceva, iar ministrul Transporturilor a negat vehement. Apoi, a vrut să afle dacă Orban a sunat pe cineva de la Ministerul de Interne. Ministrul de resort Cristian David îi spusese deja şefului său că nu a fost sunat de către Orban, dar Tăriceanu vrea să audă acest lucru şi din a doua sursă. Ludovic Orban a confirmat că n-a sunat la pe nimeni din conducerea MI, nici pe ministru, nici vreun secretar de stat.

Conform unor surse din PNL, Tăriceanu nu i-a cerut tranşant nici de această dată lui Orban să plece din Guvern, preferând să îi expună dezavantajele rămânerii în funcţie. „Gândeşte-te că se va spune că te agăţi de funcţie, că ţii cu dinţii de putere, pentru că eşti vinovat”, i-a spus premierul. El a susţinut că ministrul ar trebui să demisioneze şi să se pună public la dispoziţia Justiţiei, iar, după ce se va vedea că este nevinovat, cariera sa politică va fi revigorată datorită simpatiei populare, pentru că electoratul îl va vedea ca pe o victimă.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici