Gândurile lui Cristoiu: Fiecare îşi apără pielea. Singurul care nu-şi dă seama că e bine să taci este Iohannis

  • Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să împartă responsabilităţile şi cu alţi decidenţi, atât în cazul desfăşurării alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cât şi în comunicarea măsurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID 19.
  • Publicistul susţine că preşedintele Iohannis pune prea mare preţ pe sfaturile consilierilor săi şi greşeşte luând asupra sa responsabilitatea anunţării unor măsuri legate de pandemie, care, de fapt, ar trebui să revină specialiştilor.
  • Ion Cristoiu spune că mesajul lui Iohannis conform căruia vom avea suficiente locuri la terapie intensivă înseamnă nu scăderea, ci creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, constatând că, în astfel de situaţii delicate, preşedintele ar trebui să tacă şi să-i lase pe responsabilii din Sănătate să anunţe măsurile
8235 afișări

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să împartă responsabilităţile şi cu alţi decidenţi, atât în cazul desfăşurării alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cât şi în comunicarea măsurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID 19.

Ion Cristoiu este convins că şeful statului nu va da înapoi, iar alegerile parlamentare vor avea loc la 6 decembrie, şi critică faptul că preşedintele Iohannis nu a chemat partidele parlamentare la consultări pe această temă.

“Nu va da înapoi. Alegerile nu mai pot fi date înapoi, dar singurul lucru raţional, dar el nu-l face, este acesta să convoci partidele parlamentare la consultări. Marea problemă este că nu au curaj să spună un lucru: <facem lockdown până pe 1 decembrie şi mergem la vot>. Dar în momentul în care spui asta, dar spui numai tu şi nu îţi iei parteneri partidele care vor juca meciul, atunci sigur tu eşti păgubaş. Dacă i-ai chema – oricum nu mai dă nimeni înapoi, au vârât bani în campania electorală- în comunicare publică nu mergi pe ideea <trebuie să ţinem alegeri ca să le câştigăm noi>, vii si spui <bă nu mai putem să nu facem meciul> (...) În acel moment, PNL şi autorităţile ar scăpa de responsabilitatea măsurilor. Nu ascultă nimeni pentru că preşedintele dacă aţi observat foloseşte cuvântul <eu>”, a afirmat publicistul duminică seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la aleph News.

Ion Cristoiu susţine că Iohannis pune prea mare preţ pe sfaturile consilierilor săi şi greşeşte luând  asupra sa responsabilitatea anunţării unor măsuri legate de pandemie, care, de fapt, ar trebui să revină specialiştilor.

“Preşedintele e într-o fază în care consilierii îl conving că tot ce spune el este aur curat . Observaţi că el face o mare greşeală, îşi ia mullte lucruri asupra sa. Trebuie să laşi unele lucruri să le spună specialiştii. A fost mesaj către naţiune, asta e grav. Şi atunci semnalul e că e groasă rău dacă el ne spune să ne îmbolnăvim liniştiţi. Dacă era, se făcea  o conferinţă de presă,  venea  Raed Arafat şi răspundea unei întrebări. Dar a fost un mesaj către naţiune < îmbolnăveşte-te grav, nu e nicio problemă, că noi avem unde să te tratăm>. A ajunge la Terapie intensivă înseamnă să te îmbolnăveşti grav. E sinistru, mâine- poimâine o să ne spună <muriţi liniştiţi,că avem unde să vă înmormântăm>, pentru că terapia Intensivă este un moment în care nu-şi doreşte nimeni să ajungă.(...) Nu mă poate linişti nimeni”, a spus publicistul.

În opinia sa, mesajul lui Iohannis că vom avea suficiente locuri la terapie intensivă înseamnă nu scăderea, ci creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, şi constată că, în astfel de situaţii delicate, preşedintele ar trebui să tacă şi să-i lase pe responsabilii din Sănătate să anunţe măsurile.

“Ba dimpotrivă, dacă vine preşedintele şi spune <să ştiţi că o să creştem capacitatea înseamnă că în perioada următoare o să avem un număr mai mare de infectări>. Raed Arafat sau ministrul Sănătăţii nu au ieşit ei cu declaraţii pentru că fiecare îşi apără pielea şi singurul care nu-şi dă seama că e bine în perioade din astea să şi taci este el. La un moment ajungi la convingerea că tu eşti mai tare. Uitaţi-vă în conferinţele de presă. El ne spune să ne spălăm pe mâini şi noi ne îmbolnăvim şi mai rău”, a conchis Ion Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că “planul strategic pentru următoarea perioadă prevede etape clare de implementare şi urmăreşte deschiderea unor noi capacităţi de terapie intensivă distribuite la nivel naţional, precum cele de la Oradea, Constanţa, Craiova, în locaţii nou construite cu destinaţii de Terapie Intensivă sau care se vor transforma în secţii de terapie intensivă. Şi aici am solicitat foarte concret date despre Bucureşti. Şi aici vom avea, în şapte spitale, o extensie a capacităţii de Terapie Intensivă şi pot să vă spun în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar faţă de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici