Gardianul şi Realitatea sunt în posesia avizului de la INC că acel filmuleţ este trucat

Preşedintele Băsescu a declarat, luni, că ziarul "Gardianul" şi trustul Realitatea au solicitat Institutului Naţional de Criminalistică un aviz pentru a evalua veridicitatea filmului în care şeful statului apare lovind un copil, document care ar demonstra în mod ştiinţific că acesta este trucat.

34 afișări
Imaginea articolului Gardianul şi Realitatea sunt în posesia avizului de la INC că acel filmuleţ este trucat

Gardianul şi Realitatea sunt în posesia avizului de la INC că acel filmuleţ este trucat

"Am cerut şi eu Institutului Naţional de Criminalistică să facă o evaluare a filmului produs de maestrul falsurilor, de domnul Patriciu. Sper ca în zilele următoate să avem un aviz al Institutului Naţional de Criminalistică. O să vă spun şi de ce am solicitat acest aviz: pentru un motiv simplu, ziarul «Gardianul» şi trustul Realitatea sunt în posesia avizului de la Institutul Naţional de Criminalistică prin care li se face cunoscut în mod ştiinţific faptul că acel filmuleţ este trucat, însă laşitatea, lipsa de responsabilitate îi face şi pe unii şi pe alţii să nu facă public rezultatul avizului dat de Institutul Naţional de Criminalistică", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu va face public rezultatul INC în condiţiile în care "Gardianul" şi Realitatea vor face public rezultatul primit.

Băsescu a mai spus că au existat persoane care au declarat că, dacă preşedintele României cere aviz Institutului Naţional de Criminalistă, acesta nu este valabil, deoarece şeful statului poate influenţa o instituţie.

"Nu este aşa. Asta arată lipsa de respect a acestor domni pentru instituţiile statului", a mai spus Traian Băsescu.

El a mai acuzat că modul de campanie a lui Mircea Geoană este de tipul "campanie murdară de tip Vanghelie".

"De altfel, din câte ştiu, se pregătesc să întineze şi Ziua Naţională cu fluieraci de-ai domnului Vanghelie", a conchis Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni dimineaţă, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici