Geoană a discutat cu Iohannis politică şi i-a cerut sprijinul ca Iaşiul să devină Capitală Culturală

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, s-a întâlnit, joi, la Sibiu, cu primarul Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii ei afirmând că au discutat politică, iar liderul PSD i-a cerut sprijinul lui Iohannis pentru ca municipiul Iaşi să devină Capitală Culturală Europeană.

48 afișări
Imaginea articolului Geoană a discutat cu Iohannis politică şi i-a cerut sprijinul ca Iaşiul să devină Capitală Culturală

Geoană a discutat cu Iohannis politică şi i-a cerut sprijinul ca Iaşiul să devină Capitală Culturală (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Mircea Geoană i-a făcut, joi, o vizită privată primarului Sibiului, Klaus Iohannis, aceasta desfăşurându-se la sediul Primăriei municipiului.

Întâlnirea a fost foarte scurtă, întrucât amândoi erau aşteptaţi la o lansare de carte a lui Andrei Marga.

La final, cei doi au spus că au discutat în cea mai mare parte politică, Mircea Geoană precizând că au vorbit despre necesitatea adoptării bugetului, despre convingerea că şi după turul întâi al alegerilor vor putea păstra un dialog "fructuos", dar şi că i-a cerut lui Iohannis sprijinul pentru ca Iaşiul să poată deveni în viitor Capitală Culturală a Europei.

"Am discutat cu domnul Iohannis despre continuarea programului Capitală Culturală început cu succes la Sibiu în 2007. Oraşul Iaşi şi-a manifestat interesul de a fi în viitor Capitală Culturală şi i-am cerut domnului Iohannis sprijinul pentru ca şi Moldova să aibă şansa de a fi pusă pe harta Europei", a spus Geoană.

Liderul PSD i-a spus şi lui Iohannis că a făcut apel la şeful statului pentru a promulga legea care permite Guvernului demis să înainteze bugetul pentru că România are nevoie de "un plan anticriză autentic şi asumarea obligaţiilor internaţionale".

În urmă cu două zile, primarul Sibiului a fost vizitat de candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, ei având o întrevedere privată la sediul Primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici