Geoană a discutat cu miniştrii PSD despre poziţia faţă de Legile Educaţiei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, la sediul central al partidului, cu miniştrii social-democraţi, într-o şedinţă informală, unde s-a discutat pe marginea unor scenarii privind poziţia PSD faţă de Legile Educaţiei, dar şi faţă de actul de guvernare, în ansamblu.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană a discutat cu miniştrii PSD despre poziţia faţă de Legile Educaţiei

Geoană a discutat cu miniştrii PSD despre poziţia faţă de Legile Educaţiei

Surse din cadrul PSD au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în cadrul reuniunii dintre preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi miniştrii social-democraţi, s-a dezbătut pe marginea poziţiei pe care o va adopta partidul în cazul Legilor Educaţiei, fiind avansate în acest sens mai multe scenarii posibile.

Potrivit aceloraşi surse, reuniunea de la sediul central a reprezentat "o sfătuire" a liderilor PSD.

Scenariile discutate au vizat, pas cu pas, ceea ce se va întâmpla în cazul Legilor Educaţiei, care Cod va face obiectul asumării, Codul Andronescu sau varianta Miclea, ce va face PSD dacă în Codul Andronescu premierul va introduce o serie de prevederi existente în varianta Miclea, ce este sau nu este accptabil în această situaţie, cum se va temporiza pentru a avea timp pentru o dezbatere publică.

Sursele citate au mai precizat că, după întâlnirea cu miniştrii, liderul PSD, Mircea Geoană a plecat la Guvern, pentru a se întâlni cu premierul Emil Boc şi a-i transmite poziţia PSD, conform căreia cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este suprapunerea unei crize politice peste cea economică.

Potrivit surselor citate, Geoană a mers la discuţiile cu Boc pentru a-i solicita să renunţe la poziţiile de forţă pe care le-a adoptat în ultima perioadă, precum şi pentru a-i cere în mod expres să nu escaladeze situaţia creată de Legile Educaţiei.

Sursele citate au mai arătat că în cadrul reuniunii dintre Geoană şi miniştrii social-democraţi nu s-a pus problema ieşirii PSD de la guvernare.

Sursele citate au arătat că în cadrul respectivei reuniuni, social-democraţii şi-au manifestat dorinţa de a avea o "discuţie bărbătească" cu premierul Emil Boc, căruia să-i solicite să nu mai asculte ordinele venite de la preşedintele Traian Băsescu şi "să-şi bage minţile în cap".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici