Geoană a informat, luni, BPN, despre întâlnirea de vineri seara cu conducerea PNL – surse

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a informat, luni, pe membrii Biroului Permanent Naţional al partidului, despre întâlnirea pe care liderii social-democraţi au avut-o, vineri, cu conducerea PNL, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană a informat, luni, BPN, despre întâlnirea de vineri seara cu conducerea PNL – surse

Geoană a informat, luni, BPN, despre întâlnirea de vineri seara cu conducerea PNL – surse (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a informat BPN despre întâlnirea pe care a avut-o, alături de alţi lideri ai PSD, cu conducerea PNL.

Surse din PSD au arătat că, potrivit lui Geoană, la întâlnirea PSD-PNL nu s-a ajuns la o înţelegere privitoare la o posibilă colaborare politică între social-democraţi şi liberali, liderii PNL arătând că un mesaj cu privire la o apropiere PNL-PSD ar dezavantaja partidului condus de Tăriceanu.

Aceleaşi surse au mai arătat că liderii PNL nu au formulat un refuz categoric la propunerea privitoare la colaborare cu social-democraţii, dar au solicitat un răgaz pentru a da un răspuns.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, declara, pe 5 martie, că PSD a decis să demareze discuţii cu ceilalţi actori politici pentru declanşarea de alegeri parlamentare anticipate sau pentru constituirea unui "guvern de serviciu" din care să nu facă parte PSD şi care să organizeze alegerile.

"Guvern de serviciu nu înseamnă guvern de uniune naţională, ci un guvern cu prerogative limitate, de tipul celui pe care domnul Stolojan l-a condus pentru pregătirea alegerilor din 1992", afirma Geoană.

Conducerea PSD ar putea stabili, luni, o întâlnire şi cu conducerea PDL, tot pe tema alegerilor parlamentare anticipate, mai mulţi lideri social-democraţi pronunţându-se pentru o discuţie cu democrat-liberalii, dar şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Cotidianul „Gândul” relatează, în ediţia de luni, că liderii PSD Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc le-au propus liberalilor, la întâlnirea de vineri seară, o colaborare preelectorală, însă premierul Călin Popescu Tăriceanu nu s-a arătat interesat de ofertă, amânând un răspuns clar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici