Geoană a jurat pe Biblie că nu le-a promis avantaje materiale lui Vântu, Patriciu şi Voiculescu

Candidatul PSD Mircea Geoană a jurat, joi seară, la confruntarea cu Traian Băsescu, cu mâna pe Biblie, că nu le-a promis niciun fel de avantaj material sau de influenţă lui Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu şi nici unui alt om politic.

35 afișări
Imaginea articolului Geoană a jurat pe Biblie că nu le-a promis avantaje materiale lui Vântu, Patriciu şi Voiculescu

Geoană a jurat pe Biblie că nu le-a promis avantaje materiale lui Vântu, Patriciu şi Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Moderatorul le-a oferit celor doi candidaţi câte o cutie, rugându-i să o deschidă ulterior, când le va indica acest lucru. Întrebat de moderatorul Robert Turcescu dacă este dispus să jure în faţa audienţei şi a "milioanelor" de telespectatori care privesc că nu a promis "numiţilor Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu" niciun avantaj şi niciun favor care să implice bani public ori bunuri publice în cazul în care va ajunge preşedintele României, Mircea Geoană a replicat: "Da!".

Moderatorul le-a indicat candidaţilor să deschidă cutia, în care se afla câte o Biblie. Mircea Geoană a rostit jurământul cu mâna pe Biblie.

"Jur că nu am promis niciun fel de avantaj material sau de influenţă lui Sorin Ovidiu Vântu, lui Dinu Patriciu sau lui Dan Voiculescu, aşa cum nu am promis niciun avantaj material sau de influenţă niciunui alt om politic. Acest lucru este jurământul meu cu mâna pe Biblie, faţă de educaţia părinţilor care mi-au dat-o şi pot să mai spus că jur pe această Biblie că am să fac tot ce depinde de mine să nu-i dezamăgesc după cinci ani de mandat pe români şi să rămân acelaşi om corect şi cinstit atâta vreme cât voi fi preşedintele României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!", a susţinut Geoană.

Prezidenţiabilul PSD a ţinut după aceea să se închine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici