Geoană: Acest tip de acţiuni ale PDL indică o tentaţie de nerecunoaştere a alegerilor

Candidatul la prezidenţiale Mircea Geoană a declarat, miercuri, că are informaţii că protestele de marţi au fost organizate de "oameni de la PDL, plătiţi de PDL" şi şi-a exprimat temerea că acest tip de acţiuni "disperate" ar indica o tentaţie de nerecunoaştere a alegerilor din 6 decembrie.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Acest tip de acţiuni ale PDL indică o tentaţie de nerecunoaştere a alegerilor

Geoană: Acest tip de acţiuni ale PDL indică o tentaţie de nerecunoaştere a alegerilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce am simţit ieri şi astăzi (marţi şi miercuri - n.r.), încercările de a crea un anumit tip de violenţă stradală şi un început de manipulare grosolană cu aşa-zişi oameni care protestează împotriva momentului de la Timişoara, de ieri, care de fapt sunt oameni de la PDL şi plătiţi de PDL, nu cumva să însemne o tentaţie nedemocratică", a spus Geoană, exprimându-şi speranţa ca un astfel de scenariu să nu fie adevărat şi menţionând că are informaţii despre implicarea PDL de la organizaţiile PSD.

Răspunzând unei întrebări, Geoană a spus că îi e teamă că acest tip de acţiuni disperate manifestate de PDL vor duce la nerecunoaşterea alegerilor.

"Mi-e teamă că acest tip de disperare şi acţiuni care nu sunt acţiuni de oameni care se pregătesc de o campanie normală, deci acest tip de presiune, de intimidare care se practică în acest moment, îmi indică mie - sper să nu am dreptate - o tentaţie de a merge către un element de nerecunoaştere a alegerilor din 6 decembrie", a adăugat Mircea Geoană.

În acest context, Geoană a ţinut să spună un banc primit prin sms: "Ştim cine e în spatele lui Geoană: Băsescu, la 8 puncte".

Referitor la acuzele pe care i le adresează contracandidatul său, Mircea Geoană a spus că "e tipul de încercare de diabolizare a adversarului pe care numai un populist şi un demagog ştie să-l facă", în acest sens "Băsescu fiind relativ talentat".

Geoană a susţinut că nu are "niciun fel de obligaţie economică sau de altă natură faţă de nimeni din această ţară".

Proteste anticomuniste şi anti-Geoană au avut loc, marţi, la Timişoara, la Braşov, la Cluj-Napoca, la Constanţa, la Sibiu, la Târgovişte şi în Capitală.

La Timişoara, protestele au izbucnit după semnarea "Parteneriatului pentru Timişoara" de către Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi de primarul Gheorghe Ciuhandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici