Geoană: Am rugat-o pe doamna Andronescu să nu aplice ordinul privind numirea directorilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi seară, la Antena 3, că a rugat-o pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, să nu pună în aplicare ordinul privind numirea directorilor de şcoli, menţionând că în acest moment există "o suspiciune de politizare la nivelul şcolilor".

33 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am rugat-o pe doamna Andronescu să nu aplice ordinul privind numirea directorilor

Geoană: Am rugat-o pe doamna Andronescu să nu aplice ordinul privind numirea directorilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am vorbit cu doamna ministru Andronescu şi am rugat-o ca acest ordin să nu intre în aplicare, pentru că în acest moment este clar că există o suspiciune de politizare la nivelul şcolilor şi haideţi să avem un pic de linişte şi să permitem şcolii şi directorilor de şcoală să-şi facă datoria pentru copii", a spus Geoană.

Liderul PSD a făcut referire şi la faptul că proiectul legii educaţiei, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, era diferită în varianta de pe site-ul Guvernului de cea primită la Parlament, marţi.

"Azi (joi - n.r.) a apărut un moment, să spunem, mai tensionat, dar simpatic, în proiectul de lege care a plecat la Parlament lipseau câteva articole. Mare, mare supărare şi imediat suspiciunea s-a dus către suspectul de serviciu, domna Andronescu, evident de la PSD. Întâmplător, greşeala fusese de la Secretariatul General al Guvernului", a afirmat Geoană.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor. Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Ecaterina Andronescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că prin ordinul care abrogă prevederile Legii statutului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari să facă detaşări pentru funcţiile de conducere a vrut să se "asigure" că numirile directorilor nu sunt făcute politic. Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, funcţiile de director erau ocupate prin concurs. În cazul în care, în urma concursului, posturile rămâneau vacante, numirile se făceau prin delegaţie până la organizarea concursului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici