Andronescu: Prin ordinul de numire a directorilor am intenţionat evitarea numirilor politice

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că prin ordinul care abrogă prevederile Legii statutului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari să facă detaşări pentru funcţiile de conducere a vrut să se "asigure" că numirile directorilor nu sunt făcute politic.

66 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Prin ordinul de numire a directorilor am intenţionat evitarea numirilor politice

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Dragoş Bota/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, funcţiile de director erau ocupate prin concurs. În cazul în care, în urma concursului, posturile rămâneau vacante, numirile se făceau prin delegaţie până la organizarea concursului.

"Am primit numeroase sesizări din toate judeţele ţării, printre care amintesc Tulcea, Botoşani, Dolj, Olt, chiar cazuri în care există câteva sute de reclamaţii într-un judeţ prin care ni se semnalau numiri politice în cazurile directorilor de şcoli. Prin ordinul emis am vrut să evităm introducerea politicului în unităţile de învăţământ", a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a explicat că a cerut inspectoratelor şcolare din judeţe trimiterea la minister a listelor cu propunerile de numire a cadrelor didactice prin detaşare pentru funcţiile de conducere din unităţile şcolare, acestea urmând a fi însoţite atât de documentaţia pentru numirea în funcţie, cât şi de CV-urile persoanelor numite în funcţia de director.

După primirea listelor, personalul din minister urmează să verifice documentele care să ateste pregătirea profesională a directorilor. În cazul în care acestea corespund cerinţelor, ordinul de ministru urmează "doar să confirme numirea". După verificarea competenţelor profesionale, dacă acestea nu corespund şi nu sunt în regulă, urmează să fie numit prin ordin al ministrului alt director.

"Vreau să mă asigur că numirile directorilor nu sunt făcute politic", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor.

FEN susţine că acest ordin "este o măsură de epurare politică" şi cere demisia Ecaterinei Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici