Geoană: Am vorbit cu Iohannis dimineaţă, e perfect pregătit pentru prim-ministru

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat că a vorbit luni dimineaţă, la telefon, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, adăugând că acesta este perfect pregătit pentru a prelua funcţia de prim-ministru.

71 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am vorbit cu Iohannis dimineaţă, e perfect pregătit pentru prim-ministru

Geoană: Am vorbit cu Iohannis dimineaţă, e perfect pregătit pentru prim-ministru (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă un eventual acord politic între PSD şi PNL pentru sprijin în turul doi al alegerilor prezidenţiale va include şi nominalizarea lui Klaus Iohannis ca premier, Geoană a spus că a vorbit cu primarul Sibiului în cursul dimineţii, la telefon.

"Din punctul meu de vedere, domnul Iohannis este perfect pregătit pentru o astfel de soluţie de prim-ministru", a adăugat el.

Geoană a menţionat că Iohannis este plecat din ţară câteva zile, iar la întoarcerea acestuia va fi consultat cu privire la "armonizarea" poziţiilor PNL şi PSD cu privire la viitorul guvern.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă.

Crin Antonescu a spus că în continuare crede "în proiectul Klaus Iohannis", într-un premier independent cu un Guvern alcătuit "altfel decât până acum" şi în care desemnarea miniştrilor să se facă de către partidele politice "pe criterii de competenţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici