Geoană: Anticipam asaltul PDL, dar pretextul este subţire, neregulamentar, neconstituţional

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, miercuri, că se aştepta la solicitarea PDL de revocare a sa din funcţie şi a adăugat că motivaţia avansată este "subţire" şi nu respectă nici Regulamentul, nici Constituţia.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană: Anticipam asaltul PDL, dar pretextul este subţire, neregulamentar, neconstituţional

Geoană: Anticipam asaltul PDL, dar pretextul este subţire, neregulamentar, neconstituţional

Geoană a explicat solicitarea PDL de a-l revoca din funcţia de preşedinte al Senatului prin faptul că democrat-liberalii nu ar dori un reprezentant al Opoziţiei în a doua funcţie din stat.

"Este evident că faptul că un lider al opoziţiei deţine această funcţie importantă în statul român le stă ca parul în ochi celor care încearcă să acapareze întreaga putere din statul român", a declarat el.

"Este un joc pueril. Cei de la PDL, conduşi de Emil Boc, conduşi de domnul Băsescu, nu se pot împăca cu ideea că a doua funcţie în stat se află în mâna unui lider al opoziţiei democratice. Îi lăsăm să îşi facă show-ul politic, este o formă de presiune. O anticipam, aşteptam să văd care este motivul pe care îl vor invoca. Pretextul este foarte subţire. (...) Mă aştept în continuare la tot felul de şicane, atacuri şi pretexte mai mult sau mai puţin convingătoare", a mai spus preşedintele Senatului.

Geoană a apreciat că, dacă PDL ar fi consecvent, ar trebui să solicite şi revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, pentru că nici acolo deputaţii independenţi nu şi-au păstrat funcţiile în comisii.

Totodată, Geoană a precizat că Regulamentul Senatului nu prevede instituţia suspendării preşedintelui, ci doar pe cea a revocării.

Geoană a invocat decizia 601 a Curţii Constituţionale din 2005, potrivit căreia singura posibilitate de revocare a preşedintelui Senatului este cea avansată de grupul parlamentar care a suţinut respectivul preşedinte la momentul constituirii Camerei respective.

El a spus că solicitarea PDL este "pe lângă Regulament, pe lângă lege, pe lângă Constituţie".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici