Geoană: Anunţurile privind ruperea protocolului PDL-PSD sunt un "joc al disperării" al PDL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că anunţurile privind ruperea protocolului dintre PSD şi PDL în teritoriu reprezintă un "joc politic" al democrat-liberalilor şi un "joc al disperării" din partea PDL.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Anunţurile privind ruperea protocolului PDL-PSD sunt un "joc al disperării" al PDL

Geoană: Anunţurile privind ruperea protocolului PDL-PSD sunt un "joc al disperării" al PDL (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un joc politic ce se întâmplă acum, se sugerează o ruptură din teritoriu spre centru a coaliţiei. Mai sunt doar două luni până la primul tur al alegerilor, iar atunci va hotărî electoratul ce se întâmplă. E clar însă că este un joc al disperării pe care cei de la PDL îl fac", a declarat, duminică, Geoană corespondentului MEDIAFAX.

Liderul PSD a spus că atâta timp cât există un protocol la nivel naţional nu se poate spune că nu funcţionează coaliţia.

"Dacă nu funcţionează în teritoriu aceste protocoale este mai degrabă o problemă de ordin tactic, pentru că dacă există un protocol la nivel naţional care funcţionează înseamnă că există şi coaliţie. Eu mă felicit că nu am cedat presiunilor insistente ale PDL de a rupe alianţele cu PNL, pentru că e clar că în spatele acestei strategeme se întâmplă ceea ce se întâmplă acum", a declarat Mircea Geoană, referindu-se la faptul că mai multe organizaţii PDL din ţară au denunţat protocoalele cu PSD.

El a afirmat că le-a transmis colegilor din Maramureş şi celor din restul ţării să ia deciziile care li se par în interesul partidului şi al alianţei PSD-PC şi al celor pe care îi reprezintă.

"La PDL există ultimatum din trei în trei zile, dar cred că ultimatumul va fi în 6 decembrie, de Moş Nicolae, când domnul Băsescu va pleca de la Cotroceni. Încordare am văzut de atâtea ori din partea PDL, încât o privim cu multă detaşare", a afirmat Geoană.

El a atras atenţia că oricine încearcă să provoace o criză politică face un "rău enorm".

Totodată, el a comentat decizia PNŢCD de a susţine PDL în campania electorală pentru prezidenţiale.

Geoană a spus că, la Ţebea, s-a întâlnit cu un lider ţărănist dintr-o localitate hunedoreană care i-a spus că îi este ruşine de ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti.

"Liderul ţărănist a declarat că a trebuit să plece majoritatea oamenilor din sală ca să se poată lua o asemenea decizie. Ce pot să spun eu e că relativii suporteri ţărănişti care mai există şi care reprezintă baza electorală a PNŢCD nu vor vota cu Traian Băsescu. Domnul Miluţ poate să facă ce vrea, pentru că toţi oamenii de bună credinţă doresc schimbarea lui Traian Băsescu", a spus Geoană.

Liderul PSD s-a aflat, duminică seară, în Maramureş, pentru a participa la Târgul Cepelor din comuna Asuaju de Sus.

Acolo a fost întâmpinat cu urale şi a primit cadouri, printre care un butoi cu pălincă, o păpuşă şi un clop codrenesc, pe care l-a plătit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici