Geoană: Băsescu a încercat să fugă de cartoful fierbinte numit "acordul cu FMI"

Liderul PSD Mircea Geoană a apreciat, luni, că Traian Băsescu a încercat să fugă de cartoful fierbinte numit "acordul cu FMI", prin discursul susţinut în faţa Parlamentului, şi şi-a exprimat speranţa ca centura de siguranţă reprezentată de acest acord să nu se transforme într-una de castitate.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Băsescu a încercat să fugă de cartoful fierbinte numit "acordul cu FMI"

Geoană: Băsescu a încercat să fugă de cartoful fierbinte numit "acordul cu FMI"

"Am sesizat că (Traian Băsescu, n.r.) a încercat să fugă de cartoful fierbinte numit acordul cu FMI. Şi, ca om de stânga, sper ca această centură de siguranţă (acordul cu FMI, n.r.) să nu se transforme, în România, într-o centură de castitate, astfel încât să nu avem resursele necesare pentru protecţie socială şi pentru investiţiile publice necesare", a opinat Geoană.

Liderul PSD a arătat, totodată, că mesajul lui Traian Băsescu a fost unul mai degrabă de prim-ministru, că temele abordate fac parte din problematica Guvernului şi că, în afară de a reaminti situaţia actuală, şeful statului nu a avut elemente de noutate "dramatică" în discursul său.

"A fost un comentariu extins cu privire la situaţia actuală. A fost mai degrabă un mesaj de prim-ministru, în condiţiile în care majoritatea subiectelor abordate ar trebui să facă parte din portofoliul acţiunii guvernamentale", a comentat Geoană.

El a arătat, că, de o manieră indirectă, şi preşedintele Traian Băsescu a recunoscut faptul că în acest moment lipseşte un plan anticriză coerent capabil să genereze rezultate şi care să aibă sprijinul opiniei publice.

Geoană a precizat că de 20 de ani se aude tema cu privire la nevoia de reformă în administraţia publică românească – readusă în discuţie de Traian Băsescu - şi a arătat că, în acest moment, este foarte important ca aceste vorbe să capete contur în acţiunea guvernamentală.

"Nu am auzit un cuvânt despre investiţii, infrastructură, modernizarea autostrăzilor", a spus Geoană.

El a arătat că, în tradiţia celor 10 acorduri cu FMI întocmite de România în 40 de ani, doar două au fost duse la bun sfârşit: unul pe vremea lui Ceauşescu, altul în guvernarea PSD.

Citeşte şi:

Băsescu: Criza economică e un risc dar şi o şansă

Băsescu îndeamnă Guvernul să ajute mediul de afaceri

Băsescu: Cer Guvernului adoptarea urgentă a reformei sistemului sanitar

Băsescu, la Parlament: România are nevoie de un împrumut extern

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici