Geoană: Băsescu nu îşi doreşte cu adevărat consultări cu partidele

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, în judeţul Buzău, că Traian Băsescu nu îşi doreşte cu adevărat să se consulte cu partidele, discuţiile convocate de şeful statului fiind, în opinia liderului social-democrat, mai mult pentru camerele de luat vederi.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Băsescu nu îşi doreşte cu adevărat consultări cu partidele

Geoană: Băsescu nu îşi doreşte cu adevărat consultări cu partidele (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Mircea Geoană şi-a susţinut ideea că preşedintele Traian Băsescu nu şi-ar dori cu adevărat să se consulte cu partidele pentru desemnarea unui nou premier atât în oraşul Pogoanele, în faţa a circa 300 de simpatizanţi reuniţi într-o sală de sport, cât şi într-o declaraţie făcută la firma Rotec din Buzău, singurul obiectiv industrial vizitat de liderul social-democrat.

"Astazi se discută la Bucureşti despre viitorul prim-ministru şi actualul preşedinte se mai preface o dată că face consultări cu partidele şi cu majoritatea din Parlament. Ieri, în Parlament am reuşit să facem un lucru bun, nu trântirea Guvernului Croitoru, pentru că lumea ştia că nu are cum să treacă, pentru că a fost un om ademenit de Traian Băsescu şi sacrificat. Aşa cum Traian Băsescu şi-a sacrificat toţi aliaţii şi partenerii de când a intrat în politică. Această mascaradă trebuie să inceteze", a declarat la Pogoanele Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a adăugat că PSD continuă să-l sprijine pe primarul Sibiului pentru postul de premier:

"Am vorbit cu primarul Klaus Iohannis la telefon, i-am reconfirmat sprijinul nostrum şi în mod evident vom prezenta acest punct de vedere. Se doreşte, de fapt, ca o minoritate pedelistă să impună majorităţii un premier. În aceste condiţii, aceste consultări sunt mai mult pentru camerele de luat vederi", a afirmat Geoană.

Liderul social-democrat a mai precizat că Traian Băsescu are un singur plan, acela de a-şi păstra oamenii în funcţii până la alegerile prezidenţiale.

"Sunt tot mai convins că Băsescu are un singur plan. Boc, Blaga, Videanu, Udrea să rămână la butoane până la alegerile prezidenţiale. De aceea, fac apel încă o dată să mai rezistăm patru săptămâni, cinci ani au trecut greu, nu mai e mult şi apoi vom putea da României Guvernul pe care îl merită", a conchis Geeoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici