Geoană: Băsescu se transformă în agent electoral al PD

Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a trimis, marţi, o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care apreciază că "graba" acestuia pentru organizarea referendumului privind votul uninominal ar putea fi o manieră stridentă de a se transforma în agentul electoral al PD.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Băsescu se transformă în agent electoral al PD

Geoană: Băsescu se transformă în agent electoral al PD

În scrisoarea remisă agenţiei MEDIAFAX, Geoană menţionează că PSD a strâns încă din 2005 peste un milion de semnături pentru introducerea votului uninominal. El adaugă că, drept urmare, PSD a iniţiat un proiect de lege care a fost respins de către Parlament, ca urmare a opoziţiei unora dintre partidele politice care se declară astăzi susţinătoare fervente ale unei asemenea idei, cum este cazul Partidului Democrat.

Geoană precizează că parlamentarii PSD au un mandat clar privind adoptarea votului uninominal, iar celelate partide politice au declarat că susţin votul uninominal.

"Parlamentarii PSD vor vota săptămâna viitoare, în Senat, proiectul de lege privind votul uninominal şi, dacă restul partidelor favorabile votului uninominal îşi ţin cuvântul, avem o majoritate suficientă pentru a evita un referendum care deturnează sensul alegerilor europene", se arată în scrisoare.

Mircea Geoană menţionează că în nicio ţară alegerile europene nu sunt parazitate de teme de dezbatere internă. "Vă amintesc mesajul domnului Hans Gert Poettering, preşedintele Parlamentului European, care a declarat la Bucureşti că, în practica europeană, se recomandă ca dezbaterile ce preced alegerile europene să fie concentrate asupra temelor de interes european, iar nu a celor interne", adaugă Geoană.

"Nu pot să nu mă întreb, domnule preşedinte, dacă nu cumva graba pe care o manifestaţi în privinţa organizării unui referendum privind introducerea votului uninominal nu urmăreşte fabricarea unei arme electorale, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Ar fi o manieră explicită şi stridentă de a vă transforma în agentul electoral al Partidului Democrat. Sper, domnule preşedinte, că veţi ţine seama de spiritul Constituţiei şi veti proteja neutralitatea funcţiei prezidenţiale", îi mai scrie liderul PSD şefului statului.

Geoană apreciază că nici referendumul, nici asumarea răspunderii Guvernului nu rezolvă problema adoptării unei legi privind votul uninominal, singura soluţie fiind găsirea unei majorităţi solide în Parlament, care să adopte şi să susţină în prezent şi în viitor votul uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici