Geoană: Chestiunea Guvernului Negoiţă o evacuăm în 30 de secunde printr-un vot în Parlament

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că problema legată de Guvernul Negoiţă va fi "evacuată" în 30 de secunde de majoritatea politică printr-un vot în Parlament.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Chestiunea Guvernului Negoiţă o evacuăm în 30 de secunde printr-un vot în Parlament

Liviu Negoiţă, premierul desemnat de preşedinte să formeze noul guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este o chestiune pe care o evacuăm în 30 de secunde printr-un vot în Parlament. Evident că va exista o propunere din partea unei majorităţi după 6 decembrie. Am spus şi repet, avem nevoie de un Guvern stabil, Guvernul Iohannis, până de Crăciun. Timpul nu mai aşteaptă", a declarat Geoană, întrebat ce se va întâmpla, dacă ajunge şef al statului, cu Guvernul Negoiţă care a trimis deja Parlamentului programul de guvernare şi componenţa Cabinetului.

Liderul PSD a spus că de două luni de zile se plăteşte "un preţ" al crize politice pe care Traian Băsescu "a provocat-o cu cinism".

"Care Guvern Negoiţă? Care regulă democratică spune că 30% dictează unei majorităţi de 65%? De aceea, pentru mine acest joc este absolut stupid şi penibil. El încetează în clipa în care devin preşedinte, imediat după aceea sper să putem avea acest Guvern (Guvernul Iohannis - n.r.) până de Crăciun", a adăugat Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Parlamentul avea obligaţia să se pronunţe prin vot în legătură cu Guvernul Negoiţă şi că el nu are cum să retragă acest Cabinet din Parlament, deoarece niciun articol din Constituţie nu îi permite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici