Geoană: Chiar dacă astăzi votăm pentru PE, nu ne este indiferent ce se întâmplă la graniţele noastre

Mircea Geoană a declarat duminică, după ce a votat, cu soţia şi fiica sa, la Liceul Jean Monnet, că românii trebuie să vină la vot pentru că o Europă puternică înseamnă o Românie puternică şi a transmis un gând de pace pentru Ucraina, spunând că situaţia de la graniţă nu ne poate fi indiferentă.

47 afișări
Imaginea articolului Geoană: Chiar dacă astăzi votăm pentru PE, nu ne este indiferent ce se întâmplă la graniţele noastre

Mircea Geoană si familia, la vot 9Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Senatorul PSD Mircea Geoană a spus că a venit să voteze la alegerile europarlamentare în primul rând cu gândul la fiica sa, Ana Maria, care duminică a votat pentru prima dată.

"Ştiu că azi nu avem voie să facem încurajări explicite electorale, dar îmi doresc foarte mult ca cei care până acum nu au votat la alegerile pentru Parlamentul European să vină la vot şi să voteze cu cei pe care îi consideră cei mai buni. Este un moment de răscruce şi pentru Europa şi pentru România", a declarat Geoană.

Totodată, Geoană a transmis un gând de linişte şi pace pentru Ucraina, spunând că deşi românii votează pentru Parlamentul European, "nu ne este indiferent ce se întâmplă la graniţele noastre".

"Sper ca şi marea putere de la răsărit să îi lase să îşi facă alegerile prezidenţiale în linişte", a mai spus Geoană, care a transmis un mesaj tuturor românilor, spunându-le că o Europă puternică înseamnă o Românie puternică.

Ana Maria Geoană a spus că nu a avut emoţii pentru primul său vot, pentru că ştia ce vrea să voteze şi a venit destul de hotărâtă.

Întrebată de jurnalişti cum ar trebui să fie europarlamentarul ideal, Ana Maria Geoană a spus că acesta ar trebui să cunoască foarte bine interesele ţării şi ar trebui să ştie cum să se exprime în Parlamentul European, ca să obţină ce este mai bun pentru România.

Întrebată dacă a încercat să influenţeze opţiunile de vot ale fiicei sale, Mihaela Geoană a spus că a discutat cu aceasta despre cum se votează, cum se face un vot valabil sau cum se anulează.

"Ea ştia ce vroia să facă, deci nu i-am spus, nu i-am sugerat nimic", a spus Mihaela Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici