Geoană: Cine are un plan să plece din PSD oricum va pleca, Congresul va fi un pretext

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Iaşi, că cine are un plan să plece din partid va pleca, iar Congresul va fi un pretext, precizând, totodată, că duşmanii politici ai partidului ar fi bucuroşi dacă ar exista o sciziune în PSD.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cine are un plan să plece din PSD oricum va pleca, Congresul va fi un pretext

Geoană: Cine are un plan să plece din PSD oricum va pleca, Congresul va fi un pretext (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Cine are un plan să plece oricum va pleca din partid, iar Congresul va fi un pretext. Recunosc că în ultimii ani, cât am condus această formaţiune, am lăsat de la mine, uneori chiar prea mult", a afirmat Mircea Geoană.

El a spus că se simte nevoia unei schimbări de atitudine la nivelul de conducere, adăugând că în partid nu pot fi inventaţi lideri peste noapte.

"Ăştia suntem. În 2005 şi eu eram debutant, iar la ultimele alegeri am câştigat peste 5 milioane de voturi. Nu putem inventa lideri peste noapte. Avem nevoie de o reală competiţie în partid, însă atacurile în interiorul PSD trebuie să înceteze. Nicio prăvălie, organizaţie sau instituţie nu funcţionează dacă echipa de conducere este fracturată", a declarat Mircea Geoană.

El a mai apreciat că duşmanii partidului ar fi bucuroşi dacă ar apărea o sciziune în PSD.

"Ce ar fi mai plăcut pentru PDL sau PNL decât să vadă o sciziune în PSD. Ideea că liberalii ne vor devansa face parte din apanajul lor de comunicare. Vestea bună pentru cei din partid este că PSD are acum în sondaje peste 30% iar dacă ieşim bine din Congres partidul va ajunge spre 40. Adversarii speculează momentul şi vor să ne creeze dificultăţi", a adăugat Geoană.

Mircea Geoană participă, vineri, la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Iaşi, unde va fi stabilită şi lista celor 52 de delegaţi pe care Iaşiul îi va avea la Congresul din 20 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici