Geoană: Coaliţia PSD-PDL a fost o experienţă cutremurătoare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a catalogat drept "o experienţă cutremurătoare" coaliţia pe care partidul pe care îl conduce a avut-o cu PDL şi le-a promis noilor parteneri liberali că le va respecta partidul şi că vrea "continuitate" în proiectul cu ei şi după 2012.

31 afișări
Imaginea articolului Geoană: Coaliţia PSD-PDL a fost o experienţă cutremurătoare

Geoană: Coaliţia PSD-PDL a fost o experienţă cutremurătoare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Prezent, luni seară, la un miting electoral la Ploieşti, candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană a vorbit despre coaliţia PSD-PDL, dar şi despre modul în care consideră că ar trebui să funcţioneze noua alianţă a social-democraţilor cu liberalii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am învăţat şi noi din greşelile noastre. Am avut prima coaliţie cu cei de la PDL din istoria partidului nostru în ultimii 20 de ani şi vreau să vă spun că a fost o experienţă cutremurătoare. De aceea venim către partenerii liberali cu inima deschisă şi cu mâna întinsă, dincolo de protocoale. Obligaţia preşedintelui şi obligaţia mea ca preşedinte al României va fi să asigur echilibru în coaliţia care se va forma. (…) Am ambiţia să fiu preşedintele care să facă prima coaliţie de partide să funcţioneze bine şi corect", a spus Geoană în faţa câtorva sute de susţinători liberali şi social-democraţi.

Adresându-se liberalilor, Geoană a spus că el este "complet diferit faţă de Băsescu" şi că va respecta PNL.

"V-a fost aliat şi v-a înjunghiat pe la spate. A vrut să vă spargă partidul. Vă spun, ca preşedinte al României voi respecta acest mare partid al dreptei româneşti şi vom fi parteneri, pentru că am încheiat un parteneriat pentru România, nu pentru interesele noastre", le-a mai promis Mircea Geoană liberalilor.

Liderul social-democrat l-a criticat pe Traian Băsescu şi partidul care îl susţine pe acesta, spunând că "sunt nişte cameleoni ai politicii româneşti, nu sunt oameni politici cu ideologii, cu doctrine şi cu credinţe serioase".

De asemenea, Geoană i-a asigurat pe liberali că şi după 2012 vor avea "continuitate în construcţia unui proiect serios" pe care să-l transmită următorului preşedinte, "pentru că numai aşa se poate construi în mod serios în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici