Geoană: Comisia de arbitraj să se aplece asupra faptelor, nu asupra instrucţiunilor primite

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că, în opinia sa, Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD trebuie să se aplece, în cazul său, asupra faptelor şi nu asupra instrucţiunilor.

148 afișări
Imaginea articolului Geoană: Comisia de arbitraj să se aplece asupra faptelor, nu asupra instrucţiunilor primite

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a făcut aceste afirmaţii întrebat dacă ştie că acestă comisie a fost convocată cu "mandat" să discute excluderea sa.

Geoană a evitat să spună dacă va merge în faţa comisiei pentru a-şi susţine cauza. "Vă spun că analizăm. Abia am primit. Ne uităm şi vom da un răspuns instituţional", a afirmat senatorul PSD.

Întrebat despre susţinerea primită din partea unor organizaţii ale PSD, senatorul social-democrat a menţionat că se bucură de această "voce a raţiunii" în partid, care ar putea să prevaleze şi la nivel superior.

"Este o tulburare foarte mare în partid, pentru că lumea nu înţelege ce se întâmplă şi cred că au dreptate. De aceea mă bucură această voce a raţiunii în partid, care ar putea să prevaleze şi la nivelul nostru superior", a arătat preşedintele Senatului.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat miercuri că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, aşa cum este acuzat de preşedintele PSD, Victor Ponta, va întocmi un raport care va conţine articolele statutare încălcate, precum şi prevederile referitoare la sancţiunile ce se pot dicta.

Raportul comisiei urmează, cel mai probabil, să fie discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD de săptămâna viitoare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Geoană. Întrebat ce a cerut în sesizare, Ponta a spus: "Nimic special. Orice membru al PSD trebuie să respecte Statutul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici