Geoană: Desfid orice formă de asociere între PSD şi greva de la metrou

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că desfide orice formă de asociere între PSD şi greva de la metrou şi face un apel la Radu Berceanu şi la sindicatele de la Metrorex să intre în dialog pentru rezolvarea problemei.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Desfid orice formă de asociere între PSD şi greva de la metrou

Geoană: Desfid orice formă de asociere între PSD şi greva de la metrou (Imagine:Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vreau să desfid orice formă de asociere între partidul pe care îl conduc cu această formă de protest de la metrou. Nu are nimic de-a face cu PSD şi, dacă ar fi vorba să mă uit din punct de vedere politic şi electoral, cred că cineva care are interes împotriva PSD ar declanşa o astfel de grevă", a afirmat Geoană.

El a adăugat că invită la dialog părţile implicate în acest conflict şi la încetarea grevei.

"Fac apel la Radu Berceanu să intre într-un dialog real cu sindicatele de la metrou. Fac apel şi la sindicatele de la metrou să înţeleagă că, prin astfel de atitudine şi iritarea a sute de mii de bucureşteni, nu-şi ating scopul, ci îşi complică situaţia", a adăugat Mircea Geoană.

Liderul PSD a mai susţinut că Radu Berceanu "evită, în mod deliberat, dialogul cu sindicatele de la metrou şi încearcă, în mod politicianist, să escaladeze acest conflict în speranţa că se va duce în decontul PSD".

El a arătat că liderul sindicatelor de la Metrorex, Ion Rădoi, este membru al PSD, dar sunt foarte mulţi membri ai PSD, PDL sau ai altor partide printre sindicaliştii de la Metrorex.

"Am încercat să trimit un mesaj şi lui Ion Rădoi, dar nu este o legătură politică, Rădoi reprezintă un sindicat, probabil are presiunile sale. Dar, este clar că Radu Berceanu evită, în mod deliberat, dialogul şi încearcă politicianist să escaladeze o tensiune, sperând că acest lucru se va duce în decontul PSD", a spus Geoană.

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, referitor la greva generală a angajaţilor de la metrou, că nu trebuie să se creeze "haos colosal în Bucureşti" din cauza campaniei electorale, că "se pregăteşte" un protest similar la CFR şi că PSD vrea să folosească sindicatele în campanie.

Angajaţii de la Metrorex au intrat, marţi, în grevă generală, pe termen nelimitat, cerând o majorare salarială de 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici