Geoană despre invitaţia PRM: PSD aşteaptă rezultatele moţiunilor simple

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la Braşov, legat de invitaţia lansată de PRM partidelor de opoziţie, de a depune o moţiune de cenzură, că deocamdată PSD aşteaptă rezultatele moţiunilor simple pe care social-democraţii le vor depune în următoarele zece zile.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană despre invitaţia PRM: PSD aşteaptă rezultatele moţiunilor simple

Geoană despre invitaţia PRM: PSD aşteaptă rezultatele moţiunilor simple (Imagine: Mediafax Foto)

"Moţiunile pe care le depunem conţin elemente precise referitoare la anumite domenii şi prevăd inclusiv ca miniştrii care se dovedesc incompetenţi să plece. Există destul sprijin în Parlament ca
moţiunile simple să treacă. Dacă pot prin moţiuni simple să cresc salariile profesorilor, să fiu sigur că banii de la inflastructură se duc în inflastructură şi nu în buzunarele unora, că pot corecta unele lucruri în zona sănătăţii, iar Guvernul pune în aplicare ceea ce cerem, mi-am atins scopul", a declarat Geoană, afirmând că PRM nu are calitatea de a face un asemnea îndemn pentru depunerea moţiunilor de cenzură pentru .

Potrivit sursei citate, prin aceste moţiuni simple "PSD vrea să aibă, într-o primă etapă, o atitudine critic constructivă, dar dacă Guvernul nu va înţelege să le pună în aplicare se va recurge şi la moţiunea de cenzură.

Mircea Geoană s-a aflat, sâmbătă, la Braşov pentru a semna un protocol de colaborare cu Confederaţia "Înfrăţirea", care va sprijini campania social-democraţilor la alegerile generale pentru Parlamentul României.

Conform lui Mircea Geoană, colaborarea celor două foruri se va regăsi în promovarea câtorva obiective comune care vizează, printre altele, adoptarea unui sistem fiscal care să lupte împotriva polarizării sociale, protejarea puterii de cumpărare a salariaţilor în faţa noului val de scumpiri, crearea de noi locuri de muncă şi a unor noi capacităţi de producţie.

PRM invită partidele "adevăratei opoziţii" să iniţieze o moţiune de cenzură în luna septembrie, a anunţat, sâmbătă, liderul formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor, în timpul lucrărilor Conferinţei Naţionale a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici