Geoană despre Iohannis: O investiţie bună

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după discuţia din biroul său de la Senat cu primarul Sibiului, că numirea lui Iohannis ca premier ar fi "o investiţie bună, din care toţi românii ar avea de câştigat".

153 afișări
Imaginea articolului Geoană despre Iohannis: O investiţie bună

Geoană despre Iohannis: O investiţie bună (Imagine: Liviu Chirică/MediafaxFoto)

"Este, cred, o investiţie bună, din care toţi românii ar avea de câştigat", a spus Mircea Geoană, la încheierea discuţiei pe care a avut-o cu primarul Sibiului.

"Am avut o discuţie foarte bună cu domnul primar, cu care mă cunosc de mulţi ani de zile. Îl apreciez în mod personal şi elementele vor fi convenite cu toate partidele parlamentare. Am avut o discuţie clarificatoare cu domnul primar. Vom prezenta poziţia noastră la întâlnirea cu partidele parlamentare", a susţinut Geoană.

Întrebat dacă i-a impus lui Iohannis cerinţe din partea PSD, Geoană a spus că are o relaţie cordială cu Klaus Iohannis cu care a avut o discuţie între oameni politici. "Am o relaţie persoanlă cordială cu domnul primar şi avem o discuţie între oameni politici", a spus liderul social-democraţilor.

Întrebat dacă se gândesc la un mandat limitat pentru acest Guvern sau va fi un mandat extins până după alegeri, Geoană a spus că în acest moment partidele trebuie să se gândească la depăşirea crizei politice şi organizarea unor alegeri corecte.

După aceste declaraţii, Geoană şi Iohannis au intrat, în Salonul Alb din Senat, la discuţiile cu reprezentanţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor, pentru discuţia anunţată de marţi de către preşedintele PSD.

"A apărut o problemă de decalare, de program, îmi cer mii de scuze pentru această mică întârziere", a precizat Geoană celor prezenţi.

El a cerut opinia participanţilor cu privire la participarea presei la reuniune. În urma intervenţiei preşedintelui UDMR, Marko Bella, care a fost de acord ca presa să fie prezentă doar în partea de început a reuniunii, Geoană a invitat afară reprezentanţii presei.

La reuniune participă Mircea Geoană, Adrian Năstase, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Aura Vasile, de la PSD.

Din partea PNL participă Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu, Relu Fenechiu, Puiu Haşotti, Dan Radu Ruşanu, Radu Stroe, Ludovic Orban, Romeo Stavarache,

Din partea UDMR participă Marko Bela, Marton Arpad şi Laslo Borbely.

Din partea PC participă Daniela Popa, iar din partea grupului minorităţilor naţionale o delegaţie condusă de Varujan Pambuccian.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a ajuns, miercuri, la Senat, declarând că este pregătit pentru discuţia cu PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, că spreră într-o armonizare a punctelor de vedere şi că nu a fost contactat de preşedintele Băsescu, el precizând că va oferi mai multe detalii după discuţii.

La sosire, el a răspuns evaziv tuturor întrebărilor jurnaliştilor, dar a precizat că nu a fost contactat de şeful statului.

"De aseară şi până acum m-am gândit cum s-ar putea aborda chestiunea dacă se va ajunge la această chestiune", a spus Iohannis, menţionând că mai multe detalii va putea da după întâlnirea cu liderii politici.

Întrebat dacă pune vreo condiţie, el a răspuns: "De asta intrăm, să armonizăm punctele de vedere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici