Geoană: E relativ greu ca decizia Senatului în cazul Voicu să fie inversată sau anulată

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, la sediul PSD, că este "relativ greu" ca decizia Senatului în cazul senatorului Cătălin Voicu să fie inversată sau anulată.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: E relativ greu ca decizia Senatului în cazul Voicu să fie inversată sau anulată

Geoană: E relativ greu ca decizia Senatului în cazul Voicu să fie inversată sau anulată (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al infirmării votului din Senat, este relativ greu ca o decizie internă a unei Camere a Parlamentului să fie inversată sau anulată, cu excepţia unei situaţii deosebite pe care Comisia juridică ar putea-o identifica", a precizat Geoană.

El a precizat că, în situaţia solicitării lui Voicu, se va merge pe o cale procedurală "clasică", astfel încât Comisia juridică să dea un punct de vedere, care să fie ulterior, reanalizat de către Biroul Permanent al Senatului.

"Deci, din punctul nostru de vedere vom merge pe o cale procedurală clasică, obişnuită, şi Comisia juridică va fi încurajată să ne dea într-un termen cât mai scurt un punct de vedere pe care să-l readucem în Biroul Permanent al Senatului", a spus Geoană.

El a arătat, comentând necesitatea prezenţei senatorului Voicu la şedinţa de plen în care s-a încuviinţat arestarea sa preventivă, că aceasta este o "chestiune de interpretare", el adăugând că, în cazul Voicu nu a existat un document medical oficial care să certifice o situaţie medicală excepţională şi care să motiveze absenţa sa de la plen.

"Este o chestiune de interpretare. Noi am făcut toate diligenţele de publicitate şi de bună credinţă. Au mai fost situaţii în care au existat cazuri medicale invocate de unii senatori. Cazul domnului Şerban Mihăilescu este unul pe care îl reamintesc pentru că a fost relativ recent în Senat, atunci când a venit cu documente medicale care certificau o situaţie de intervenţie chirurgicală în străinătate, cum a fost cazul la un anumit moment la Viena pentru domnul Mihăilescu. Atunci, proceducra în interiorul Comisiei juridice a suferit o amânare. În aceste condiţii, am şi menţionat de la tribuna Senatului că nu am fost sesizaţi cu un document medical oficial care să certifice o situaţie medicală excepţională", a spus Geoană.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la RFI România, că nu se pune problema reluării votului în Senat în cazul lui Cătălin Voicu şi a apreciat că Mircea Geoană trebuie să acţioneze pentru a proteja Senatul şi partidul de orice interferenţe în justiţie, indiferent de considerentele personale.

Senatorul Cătălin Voicu susţine, într-o cerere adresată conducerii Senatului, că Hotărârea acestei Camere din 24 martie privind încuviinţarea arestării sale preventive este lovită de nulitate absolută, el solicitând să fie ascultat în plen în prima şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici