Geoană evocă înţelepciunea Patriarhului

Liderul PSD, Mircea Geoană, a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe Patriarhiei la încetarea din viaţă a Patriarhului Teoctist în care îl caracterizează ca fiind "un Părinte blând, înţelept şi luminat care ne va marca peste ani amintirile cu faţa lui senină şi părul alb".

1 afișare
Imaginea articolului Geoană evocă înţelepciunea Patriarhului

Geoană evocă înţelepciunea Patriarhului

Geoană apreciază că trecerea la cele veşnice a Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist a întristat nu doar sufletele credincioşilor ortodocşi pe care i-a îndrumat cu înţelepciune şi blândeţe de-a lungul bogatei activităţi pastorale, dar a îndurerat cu siguranţă şi inimile celor care l-au cunoscut fie direct, fie prin intermediul faptelor şi evenimentelor ce au marcat viaţa publică a României, în special după 1990.

Preşedintele PSD rememorează importantele discuţii pe care le-a avut cu Patrirahul Teoctist despre drumul european al României contemporane, îndeosebi în perioada premergătoare vizitei acestuia la Vatican, ca răspuns la invitaţia Papei Ioan Paul al II-lea.

"Ca ministru de Externe al României din acea perioadă, apreciez la superlativ onoarea care s-a făcut Patriarhului Teoctist, Bisericii Ortodoxe Române şi în mod cert României însăşi, prin primirea deosebită şi ceremoniile religioase şi diplomatice organizate la Vatican în octombrie 2002. Iar documentul comun semnat atunci şi mesajul de unitate creştină transmis de către cei doi conducători de Biserici surori a demonstrat fără echivoc determinarea României de a contribui la demersurile moderne ale democraţiei şi libertăţii umane", se arată în mesaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici