Geoană explică scopurile moţiunii de cenzură

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, pentru "Cotidianul", că moţiunea de cenzură anunţată de social-democraţi "are dublu scop: unul tactic imediat, legat de Tăriceanu, şi unul tactic în atenţia PD".

1 afișare
Imaginea articolului Geoană explică scopurile moţiunii de cenzură

Geoană explică scopurile moţiunii de cenzură

"N-avem decât perspectiva unei construcţii cu liberalii şi pe cea a unei construcţii cu PD. Alte variante nu sunt", a declarat Geoană.

El a mai spus că "moţiunea are dublu scop: unul tactic imediat, legat de Tăriceanu, şi unul tactic în atenţia PD". Liderul PSD a adăugat: "Noi suntem interesaţi să discutăm cu celelalte partide găsirea unei majorităţi şi pe termen lung, nu numai pe termen scurt".

În ceea ce priveşte parteneriatul cu PNL propus de Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoană a spus: "E o propunere raţională şi constructivă. La fel cum şi o construcţie pe partea dreaptă cu PD poate fi utilă".

Liderul PSD a recunoscut că "discuţii şi tatonări cu cele două partide au fost". "Ei poate n-o să recunoască faptul că au fost astfel de tatonări. Problema e dacă le vede cineva utile acum", a adăugat Geoană.

El a mai spus că alţi lideri ai PSD, precum "Dan Nica şi alţii" ar propune o colaborare cu PD.

Întrebat cum vede ieşirea din problema refuzului pe care PD şi PNL l-au oferit, instituţionalizat, partidului său, Geoană a spus: "Nu poţi să faci dragoste cu sila. Mie mi s-a părut raţional să spun că fetişurile din ultimii 17 ani, generate de mineriade etc., ar trebui să le lăsăm deoparte. Dacă vrem să facem o politică modernă, oferta noastra este rezonabilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici